Securea falimentului se apleacă și către echipele de tradiție. Patronul anunță că se află în impas

Moldoveanu Camelia / 04.03.2022, 19:58
Securea falimentului se apleacă și către echipele de tradiție. Patronul anunță că se află în impas

În ultima perioadă, tot mai multe echipe de fotbal din România s-au confruntat cu probleme financiare seriase. Se pare că secretul falimentului stă și la ușa altei echipe din Liga 1, una de tradiție.

Securea falimentului ajunge și la moldoveni

După ce Farul Constanța a bătut FC Botoșani cu 2-0, Valeriu Iftime s-a arătat profund dezamăgit de propria echipă, dar mai ales de strategia lui Marius Croitoru. Patronul moldovenilor a spus că nu înțelege de ce tehnicianul a improvizat taman într-un meci decisiv.

Valeriu Iftime nu poate concepe faptul că echipa sa nu este în play-off și amenință că pleacă. Nu este prima dată când se gândești să facă acest pas. În toamna anului trecut a anunțat că vrea să vândă totul.

Nu e vorba doar de lovitură financiară, ci pur și simplu e o chestiune morală, mentală. Eu nu pot trăi în fotbal dacă nu sunt în play-off, pentru că nu am niciun obiectiv.

Eu, dacă pic din play-off, nu știu dacă pot merge mai departe. Nu știu! Eu nu am nici istoric fotbalistic, nu am nici copii fotbaliști, nu am nici cumetri fotbaliști, nimic.

Pur și simplu, dintr-o plăcere și un respect deosebit pentru oamenii care fac fotbal și muncesc, în special fotbaliștii, antrenorii. E un principiu de a face performanță. Nu sunt ca Hagi, care s-a născut să facă performanță”, a spus Valeriu Iftime la Digisport.

Valeriu Iftime: „Nu suntem pregătiți să dăm piept cu echipele mari”

Cu toate că FC Botoșani poate prinde cupele europene și din play-out, Valeriu Iftime este conștient de faptul că echipa sa nu are  nicio șansă în fața cluburilor din Europa:

„Apropo de chestia asta, aseară veneam trist cu un prieten, cu mașina și chiar criticam chestia asta, cum să joace locul 7 în cupele europene. Nu cumva să ne placă.

Oricum, o echipă de locul 7 din România, care vrea să joace în cupele europene, cred că e complicat. Mă gândesc la performanță sportivă. Cei mai buni trebuie să ne reprezinte în Europa.

Dacă avem în vedere istoricul, care e ciudat, și ne gândim că FCSB ia bătaie în turul 1, sau chiar Craiova… Adică nu suntem pregătiți să dăm piept cu echipele mari europene, nu suntem o echipă care să avem blazon de play-off vizibil.

Trebuie să muncim până în ultima secundă. Încă cred că suntem mai buni decât Argeș. Mă rog la un arbitraj corect”, a precizat Iftime.

Mai mult Val2riu Iftime nici nu vrea să mai meargă la meciuri. Un play-out cu Dinamo nu i se pare un motiv de bucurie, motiv pentru care se gândește serios să renunțe la FC Botoșani.