Sepsi a luat gratis un jucător de la Gloria Buzău. E printre cei mai promițători puști din Liga 2

Ioan Valentin Oprea 05.06.2023, 17:55
Sepsi a luat gratis un jucător de la Gloria Buzău. E printre cei mai promițători puști din Liga 2

Gloria Buzău e aproape să se dezintegreze, după ce a ratat promovarea pe prima scenă fotbalistică românească. Goalkeeper-ul în vârstă de 27 de ani, Relu Stoian, poreclit „noul Tătăruşanu”, ar fi semnat deja cu Oţelul Galaţi. Tânărul fundaş de bandă, Bogdan Oteliţă, va face, de asemenea, pasul spre Superligă.

Potrivit informaţiilor prezentate de jurnaliştii de la Liga2.ro, Oteliţă ar fi ajuns la o înţelegere cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În vârstă de doar 20 de ani, Oteliţă va încheia un angajament ce se va întinde pe parcursul a trei sezoane. Acesta se afla la final de contract cu buzoienii şi va ajunge gratis la gruparea din judeţul Covasna.

Oteliţă, evoluţii apreciate în Liga a II-a

Apărătorul lateral a fost titular în ambele manşe ale barajului cu UTA Arad. În returul de duminică seară, de pe arena „Francisc von Neumann”, acesta a fost la un pas să marcheze un euro-gol chiar în startul partidei. Oteliţă a trimis un şut violent de la aproximativ 30 de metri, dar portarul Florin Iacob s-a întins excelent şi a scos mingea de sub bara transversală.

În ediţia recent încheiată a Ligii a II-a, Bogdan Oteliţă a bifat 20 de apariţii pentru Gloria Buzău. În nouă meciui, acesta a lipsit de pe teren.

Sepsi a punctat şi la capitolul plecări

Veşti importante vin dinspre Sepsi şi în ceea ce priveşte plecările. În afară de tehnicianul Cristiano Bergodi, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei României s-a despărţit, de asemenea, şi de trei jucători. Dimitrov Radoslav, Anass Achahbar şi Enriko Papa sunt cele trei nume care şi-au luat, până în prezent, la revedere de la formaţia din Sfântu Gheorghe.

Deşi a încheiat playoff-ul doar pe ultima poziţie, a şasea, Sepsi va juca la anul, din nou, în preliminariile din Conference League. Covăsnenii au obţinut biletele pentru Europa, după ce au trecut, în ultimul act al Cupei României, de U Cluj. Confruntarea a fost decisă în urma loviturilor de departajare.

Urmăriți Playsport.ro și pe