Sfârșit de drum pentru Monica Niculescu la Australian Open 2023. Românca a fost eliminată din concursul de dublu

Dragos Stefanescu 23.01.2023, 17:59
Sfârșit de drum pentru Monica Niculescu la Australian Open 2023. Românca a fost eliminată din concursul de dublu

Australian Open este în plină desfășurare, însă reprezentantele României părăsesc pe rând competiția. Monica Niculescu a fost eliminată în optimile de finală în cadrul probei de dublu.

Monica Niculescu, eliminată în optimi la Australian Open

Toate reprezentantele României au fost eliminate rând pe rând din proba de simplu de la Australian Open. Din păcate a venit rândul și sportivelor noastre ce au concurat în proba de dublu.

Perechea formată din Monica Niculescu și elvețianca Viktorija Golubic a fost învinsă în optimi de echipa Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia). Favoritele cu numărul patru ale turneului s-au impus cu scorul de 6-2, 6-2. Acestea au reușit nu mai puțin de 29 de lovituri câștigîtoare pe parcursul meciului, în timp ce perechea româno/olandeză a avut mari probleme cu serviciul.

Monica Niculescu și Viktorija Golubic vor fi recompensate cu 67.250 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA la dublu.

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open

Echipa formată din Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk a reușit un rezultat excelent în optimile de finală ale Australian Open. Acestea le-au învins pe Miriam Kolodziejova și Marketa Vondrousova, cu scorul de 6-3, 6-4. Echipa româno-ucraineană s-a calificat în sferturile competiției, unde va juca împotriva echipei Storm Hunter / Elise Mertens.

Gabriela Ruse (25 de ani) și-a egalat astfel cel mai bun rezultat obținut într-un turneu de Grand Slam. La US Open 2021 Ruse a ajuns în sferturi alături de Monica Niculescu. La Roland Garros 2022 a atins  aceeași performanță alături de Marta Kostyuk.

Cât de gravă este accidentarea lui Rafael Nadal. Ibericul a anunțat cât va lipsi de pe teren

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a pierdut în turul doi în fața americanului Mackenzie McDonald, scor 4-6, 4-6, 5-7. Mai mult, ibericul a suferit și o accidentare la șoldul stâng. Aceasta îl va ține o perioadă destul lungă departe de terenul de tenis.

În cursul zilei de joi Nadal a anunțat cât de gravă este accidentarea sa și cât va lipsi de pe teren. Ibericul a explicat că la controalele medicale efectuate s-a constatat că a suferit o leziune de gradul doi la mușchiul iliopsoas de la șold. Această accidentare îl va scoate din circuit aproximativ două luni.

Am efectuat examenele medicale după înfrângerea mea de ieri. RMN-ul a arătat o leziune de gradul doi a muşchiului iliopsoas de la piciorul stâng. Acum mă voi odihni şi voi efectua o terapie antiinflamatoare. Durata normală de recuperare este de şase până la opt săptămâni”, a anunțat Rafael Nadal.

Urmăriți Playsport.ro și pe