Și-a câștigat un loc în inimile fanilor pentru totdeauna. Ce a făcut Dybala cu medalia de campion mondial

Catinca Giosanu 04.01.2023, 10:43
Și-a câștigat un loc în inimile fanilor pentru totdeauna. Ce a făcut Dybala cu medalia de campion mondial

Paulo Dybala, unul dintre marcatorii sud-americanilor de la 11 metri, a făcut un gest cum rar se vede în fotbalul actual. Fotbalistul argentinian e renumit pentru stilul său de joc impecabil și capacitatea de a marca goluri. Totuși, el a prins doar un minut în finala Cupei Mondiale. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care a refuzat să păstreze medalia de campion mondial.

Aşa gest mai rar!

Paulo Dybala a luat o decizie neașteptată după ce a devenit campion mondial cu Argentina. Spre deosedire de ceilalți colegi ai săi, el nu a dorit să păstreze trofeul câștigat la Doha.

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a prins foarte puține minute la Cupa Mondială de la Qatar. Jucătorul argentinian s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultima perioadă. Chiar și așa, el a făcut deplasarea la Doha. La final, argentinianul a plecat acasă cu medalia de campion mondial. În mod surprinzător, el a renunțat la premiul din Qatar.

Ce a făcut Paulo Dybala cu medalia câștigată la Doha

După ce a devenit campion mondial cu Argentina în Qatar, Paulo Dybala a decis că este mai bine să doneze trofeul. El a mărturisit că premiul obținut la Doha se află acum la muzeul clubului AS Roma.

Fotbalistul argentinian a semnat în vară cu echipa italiană, din postura de jucător liber de contract. Ultima dată, el a fost legitimat la o altă echipă din peninsulă. Este vorba despre Juventus, grupare pe care a părăsit-o în primăvara anului trecut.

Argentinianul a donat premiul din Qatar

La muzeul clubului din Italia se găsește o colecție impresionantă de cupe, medalii şi trofee strânse de-a lungul istoriei de aproape 100 de ani a clubului.

Anunțul că Paulo Dybala și-a încredințat medalia de campion mondial Arhivei Istorice a Clubului AS Roma a fost făcut chiar de argentian. El a scris într-o postare pe Twitter că a donat medalia de campion mondial. AS Roma va expune trofeul în Arhiva Istorică.

”Am luat decizia în ultimul moment”

Paulo Dybala a vorbit în cadrul unui interviu despre prestația sa de la finala dintre Argentina și Franța. El a recunoscut că Emiliano Martinez l-a sfătuit să șuteze pe centrul porții la loviturile de departajare ale finalei Cupei Mondiale.

Am încercat să fiu cât mai limpede posibil. Nu e ușor să faci asta pentru că nu joci în fiecare zi o finală de Cupă Mondială. Mi-a luat foarte mult să merg până la minge, nu putea fi un drum mai lung de atât.

Am vorbit cu Dibu (n.r. Emiliano Martinez). M-a sfătuit să dau pe centru după ce ei au ratat. Mereu plonjează. Eu aș fi ales un colț, iar portarul s-a dus în colțul acela, dar l-am auzit când mi-a zis. Am luat decizia în ultimul moment. Am ascultat de Dibu să șutez pe centru și a fost gol.”, a declarat Paulo Dybala, după ce a devenit campion mondial cu Argentina.

Urmăriți Playsport.ro și pe