Și-a găsit Adrian Mutu echipă! „Briliantul” ar putea antrena în străinătate, dar nu foarte departe de România

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.10.2021, 17:40
Și-a găsit Adrian Mutu echipă! „Briliantul” ar putea antrena în străinătate, dar nu foarte  departe de România

Adrian Mutu s-a despărțit de FCU Craiova după înfrângerea din derby-ul Olteniei, 0-2 contra Universității Craiova. „Briliantul” nu duce însă lipsă de oferte și ar putea reveni în circuit mult mai devreme decât se aștepta toată lumea.

Adrian Mutu ar putea ajunge în Ungaria

Potrivit GSP, antrenorul în vârstă de 42 de ani se află în vederile maghiarilor de la MOL Fehervar, echipa pentru care evoluează „tricolorul” Adrian Rus. În prezent, echipa maghiară se află pe poziția a a șasea în clasament după 8 etape, acumulând 11 puncte, 7 mai puține decât liderul Ferencvaros, care are și un meci mai puțin disputat.

Astfel, oficialii lui Fehervar ar lua în calcul o eventuală înlocuire a lui Imre Szabics. Iar una dintre variantele vehiculate pentru schimbare antrenorului maghiar în vârstă de 40 de ani este Adrian Mutu.

Asta chiar dacă rezultatele fostului atacant pe banca lui FCU Craiova nu au fost chiar cele mai strălucite. Sursa citată notează însă că maghiarii ar fi atrași de perioada petrecută de Mutu pe banca echipei naționale de tineret a României.

Sub comanda sa, „tricolorii mici” s-au calificat la Campionatul European disputat în acest an și s-au duelat chiar cu naționala Ungariei. Cel mai probabil, acolo au remarcat oficialii lui Fehervar calitățile de antrenor ale lui Adrian Mutu.

Aceasta ar fi a doua experiență în afara României pentru Mutu. El a mai antrenat pentru o scurtă perioadă în Emiratele Arabe Unite, la echipa secundă a celor de la Al Wahda.

În România a pregătit pentru o scurtă perioadă FC Voluntari. Iar după experiența de la naționala U21 a ajuns la FCU Craiova. De asemenea, Mutu a mai ocupat și poziția de președinte al lui Dinamo. Dar și cea de director sportiv la naționala mare a României, în mandatul prietenului său Cosmin Contra.

Cum a explicat „Briliantul” plecarea de la FCU Craiova

Adrian Mutu a spus că înfrângerile din meciurile cu Voluntari, Mioveni sau FC Argeș au contat foarte mult în îndepărtarea sa de la echipa din Bănie. Chiar și așa, antrenorul consideră că a făcut și lucruri bune pentru dezvoltarea clubului la toate nivelurile.

Regretă însă că nu a reușit să îi aducă bucurii lui Adrian Mititelu, proprietarul clubului oltean care se află în acest moment în închisoare.

Eu am venit cu sufletul. Am demonstrat că sunt profesionist și îmi fac treaba cu pasiune. Cred că am schimbat multe lucruri în bine, de la meniul zilei la ce înseamnă organizare. Îmi pare rău, pentru că aș fi vrut să-i ofer lui nea Adi (n.r. – Adrian Mititelu, aflat în spatele gratiilor) mai multe satisfacții.

Nu m-au demis CSU Craiova sau FCSB. Ci meciurile cu echipele de talia noastră, cu Voluntari, Argeș, Mioveni, pe care le-am dominat, dar n-am marcat. Au fost și diverse erori de arbitraj. Meritam mai multe puncte din aceste partide. Cu CSU a fost picătura care a umplut paharul de răbdare a patronatului. M-am simțit iubit și respectat la acest club. Au fost corecți cu mine. Vreau să le mulțumesc pe această cale”, a spus Adrian Mutu pe 4 octombrie la Digi Sport.