Și-a întrerupt concediul pentru a veni la negocieri. Numele-surpriză curtat de FRF pentru selecționata U20. Are două titluri cu CFR Cluj. Exclusiv

Alex Matei 02.08.2023, 22:01
Și-a întrerupt concediul pentru a veni la negocieri. Numele-surpriză curtat de FRF pentru selecționata U20. Are două titluri cu CFR Cluj. Exclusiv

Federația Română de Fotbal se află în căutare de selecționer pentru naționala U20 după ce Daniel Pancu (45 de ani) a făcut pasul la ”Tineret”.

Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul tehnic al forului de la Casa Fotbalului, pare a avea deja o soluție în joben, astfel că nu este exclus ca zilele viitoare acest lucru să se rezolve.

Costin Curelea, selecționer la naționala României U20?

Oficialul FRF l-a chemat la discuții pe Costin Curelea (39 de ani), fostul ”secund” al lui Dan Petrescu (55 de ani) de la CFR Cluj.

Curelea nu a mai mers cu ”Bursucul” la Jeonbuk, în Coreea de Sud pentru că și-a dorit să-și înceapă activitatea de antrenor principal. Fostul atacant al celor de la Sportul, care a fost ofertat și de Gigi Becali la FCSB, dar nu s-a înțeles la bani cu Vasile Șiman, fostul finanțator al grupării din Regie, a lucrat cu Petrescu în ultimii trei ani, perioadă în care și-a trecut în palmares și două titluri de campion al României.

Chiar dacă i-a fost secund lui Petrescu, Curelea deține Licența Pro încă dinainte de a ajunge în Gruia.

Costin Curelea, care se afla în vacanță cu familia, a fost contactat de Stoichiță și chemat de urgență la discuții la sediul FRF, susțin sursele playsport.ro.

Secretul dispariției CFR-ului din lupta pentru titlu

CFR Cluj a pierdut titlul în ultimul sezon, după cinci sezoane de victorii consecutive. Șocul a fost unul destul de mare și a dus la îndepărtarea celui mai important antrenor din istoria echipei, Dan Petrescu, ajuns în Coreea de Sud.

Costin Curelea, secundul lui Dan Petrescu în ultimul mandat al „Bursucului” la Cluj, a încercat să explice motivele pentru care acesta a ratat campionatul anul trecut.

El spune că principalul motiv este restructurarea lotului, care a dus și la uzura în exces a jucătorilor.

Curelea a explicat de ce s-a ajuns ca lotul să fie mai subțire decât în alte sezoane. El l-a dat ca exemplu pe Malele, care a refuzat să mai joace pentru CFR.

De asemenea, el a vorbit și despre alți jucători cu probleme, precum Bordeianu, Deac ori Camora.

„Nu este deloc ușor să lucrezi cu Mister. De dimineața până seara la birou, studiază adversarul, este extrem de strict. Numai așa poți să faci performanță. Cum spune și el, fără stres nu reușești.

La un moment dat am ajuns la restructurare, cumva lotul s-a micșorat un pic, dar totul s-a pierdut în playoff. Nu am mai reușit să fim aceiași.

Am început cu Rapid, acel gol neacordat, rămân la părerea că a fost valabil. Au mai plecat jucători, l-am pierdut pe Malele, a zis că nu mai vrea să stea. Cred că avea deja varianta China. Era împrumutat, CFR nu-l plătea foarte mult, își primea salariul de acolo.

I-a fost ușor să-l găsească o echipă care să-l plătească mai mult decât în Arabia. L-am pierdut pe Deac, Camora avea și el o accidentare. La vârsta lui, nejucând câteva meciuri, nu-i ușor să revii. Plus anumite decizii în defavoarea noastră. Dacă ar fi fost în favoarea noastră, am fi avut patru sau cinci puncte în plus și eram acolo.

N-a fost un conflict, a fost o discuție în timpul antrenamentului, pe teren, nu s-a întâmplat nimic. Atmosfera a fost bună până la sfârșit, misterul a știut să gestioneze foarte bine lucrurile, dar atât s-a putut. Eu rămân la părerea că dacă eram mai puternici, defilam. Adică era anul nostru.

După ce a revenit, Bordeianu a avut nevoie de o perioadă mai lungă de adaptare. Acolo a avut alt stil de joc, alt nivel de pregătire, a venit după o perioadă de pauză. Adaptare din punct de vedere fizic. Yeboah acum merge bine. La vârsta asta, moralul e afectat imediat.

A fost acolo, a făcut vizita medicală și când să semneze a apărut ceva undeva. Nici vorbă că a picat teste fizice. Se poate întâmpla orice, până nu semnează nu e nimic sigur. Ori financiar, ori a venit alt jucător pe altă filieră și asta a fost.

Neavând acest jucător creativ, singurul care făcea cu adevărat ceva la mijlocul era Deac. El își mai asuma și risca. În zona aceea ne-a lipsit Deac, din păcate așa s-a ajuns. A fost. Camora a avut acele mici accidentări care l-au tot sâcâit. El e un jucător care nu renunță imediat, dacă are o mică accidentare joacă așa.

A tras de el până nu s-a mai putut, toți jucători ajung așa. Nu și-a mai putut ține nivelul, dar finalul de sezon a fost bine. 100% rămâne la CFR. Acolo sunt câțiva jucători care vor pleca doar când vor dori ei. Sunt respectați de club și merită acest respect”, a spus Costin Curelea, în exclusivitate pentru PlaySport.

Urmăriți Playsport.ro și pe