Simona Halep a avut dreptate. Naomi Osaka a spulberat-o pe Jennifer Brady în finala Australian Open 2021

Gabriel Peneș 20.02.2021, 13:30
Simona Halep a avut dreptate. Naomi Osaka a spulberat-o pe Jennifer Brady în finala Australian Open 2021

6-4, 6-3, în doar 77 de minute. Simona Halep a avut dreptate. Naomi Osaka a spulberat-o pe Jennifer Brady în finala Australian Open 2021. Jucătoarea japoneză a ajuns la 4 turnee de Grand Slam câștigate, din tot atâtea încercări. Ea o va depăși pe Simona în clasamentul WTA, jucătoarea noastră urmând să ocupe locul 3.

Simona Halep a avut dreptate. Naomi Osaka a spulberat-o pe Jennifer Brady în finala Australian Open 2021

Simona Halep a avut dreptate. Naomi Osaka a spulberat-o pe Jennifer Brady în finala Australian Open 2021. Osaka a învins-o, astăzi, pe americancă, scor 6-4, 6-3, după o oră şi 17 minute. Sportiva japoneză de 23 de ani s-a mai impus la Australian Open, în 2019, şi la US Open, în 2018 şi 2020.

Simona Halep a prezis succesul asiaticei, dând un pronostic clar înaintea finalei.Osaka cred că va câștiga datorită experienței” a declarat Simona Halep la întoarcerea în țară din Australia, conform sport.ro. Lucrul acesta e, însă, chiar în detrimentul jucătoarei din Constanța. Osaka va aduna 7835 de puncte WTA, în vreme ce punctajul total al Simonei Halep va scădea la 6905. Asta și din cauză că Simo nu și-a egalat performanța de anul trecut – semifinală – lucru pentru care a pierdut 350 de puncte.

Japoneza devine numărul 2 mondial, în locul jucătoarei noastre.

Ceea ce e interesant la Osaka este că, dintr-un total de 6 titluri câștigate, 4 sunt de Grand Slam. 4 din 4 încercări, actualul număr 2 mondial nepierzând nicio finală majoră. La fel de interesantă este „repartiția” acestor Grand Slamuri câștigate: 2 US Open și 2 Australian Open. La Rolland-Garros și Wimbledon ea nu a depșit până acum turul 3. Iar asta ridică anumite semne de întrebare, dat fiind că atât în SUA, cât și în Australia suprafața de joc este cimentul. Unul special, dar care avantajează un anumit tip de joc și pe posesorii acestuia.

Osaka e văzută de mulți experți drept urmașa Serenei Williams la dominația asupra tenisului feminin. Rămâne, totuși, de văzut dacă ea va reuși să aibe performanțe notabile și pe zgura pariziană ori iarba londoneză a celorlalte două turnee de Grand Slam. La Australian Open, Osaka a avut un culoar lejer. De fapt, a pierdut un singur set. Cu Garbine Muguruza, în optimi, singura întțlnire mai dificilă. Osaka s-a impus în fața spaniolei cu 4-6, 6-4, 7-5. În rest, victorii pe linie în două seturi. Chiar și în fața Serenei Williams care a demonstrat că îi e greu să mențină același nivel vreme de două săptămâni. Dacă luăm în considerare strict locurile ocupate în clasamentul WTA, Osaka nu a întâlnit nicio jucătoare din Top 10. Pentru victorie, Osaka va încasa un cec de 2.113.375 de dolari. Jennifer Brady, inedita finalistă, se va mulțumi „doar” cu 1.152.750 de dolari.