Simona Halep a plecat de acasă! Campioana din România a povestit momentele dificile prin care a trecut

Gabriel Peneș 21.04.2021, 19:55
Simona Halep a plecat de acasă! Campioana din România a povestit momentele dificile prin care a trecut

Simona Halep a plecat de acasă! Campioana din România a povestit momentele dificile prin care a trecut în adolescență. Jucătoarea din Constanța a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul emisiunii „One-on-One”, găzduite, pentru WTA, de fosta mare jucătoare, americanca Chris Evert.

Simona Halep a plecat de acasă!

Viața campioanei noastre nu a fost doar „lapte și miere”. Simona Halep a plecat de acasă! Numărul 3 mondial a împărtășit lucruri mai puțin știute în cadrul emisiunii „One-on-One”, găzduite, pentru WTA, de legendara Chris Evert. Românca a povestit despre decizia de a face saltul de la junioare la senioare. Dar și sacrificiile făcute pentru ca acest lucru să fie posibil. Inclusiv despărțirea de părinți, de familie, la doar 16 ani, pentru a veni în București.

La 16 ani (nr – în 2008) am câștigat Roland Garros la junioare și am devenit numărul 1! Am zis că trebuie să trec la un al nivel și nu am mai vrut să joc la junioare, așa că m-am mutat la București, pentru că aveam mai multe oportunități aici: mai mulți parteneri de antrenament, mai mulți antrenori, a spus Halep în dialogul cu Chris Evert.

Simona Halep a plecat de acasă! Campioana din România a povestit momentele dificile prin care a trecut
Simona Halep a plecat de acasă! Campioana a povestit cât de grea a fost tranziția l senioare, deși câștigase la Roland-Garros, ca junioară, în 2008 și era numărul 1 în lume/Sursa foto: Captură video WTA „One-on-One”

Campioana din România a povestit momentele dificile prin care a trecut

Simona Halep (29 de ani) a mărturisit că a fost nevoită să stea într-un hotel pentru sportivi. Însă timiditatea a împiedicat-o să-și facă prieteni și, adesea, se simțea foarte singură.

M-am mutat singură, fără familie, într-un hotel în care se aflau și alți sportivi. Eram foarte timidă pe atunci și nu mi-am făcut mulți prieteni, decât din lumea tenisului. Antrenorii se purtau frumos cu mine, dar aveam și momente grele, mă simțeam singură de multe ori!. Nu a fost ușor, dar cred ca aceasta experiență m-a făcut mai puternică și mai rezistentă la momentele dificile,” a afirmat Simona Halep în interviul amintit.

Actualul număr 3 mondial a mai spus că tranziția la competițiile senioarelor a fost dificilă. Mai ales că nici o jucătoare nu se dădea bătută, luptând pentru fiecare minge, spre deosebire de partidele de la junioare.

Tranziția de la junioare la senioare nu a fost prea ușoară. Obișnuiam să joc foarte bine un set, iar setul al doilea era mai ușor de câștigat, întrucât, la junioare, multe jucătoare se cam dădeau bătute în timpul meciurilor. Impactul mare al tranziției a fost când am văzut că la senioare nimeni nu renunță, luptă pentru fiecare minge, iar, cu anii, am invățat că trebuie să fac ăi eu același lucru”, a mai spus Halep în dialogul cu Chris Evert.

Camioana româncă va debuta, joi, în sezonul pe zgură. Ea o va întâlni în turul 2 al turneului de la Stuttgart pe Marketa Voundrousova (21 de ani, 20 WTA). Până acum, jucătoarea din Cehia s-a impus în ambele partide de până acum susținute contra lui Halep.

Urmăriți Playsport.ro și pe