Simona Halep cere despăgubiri de milioane de euro de la firma care i-a vândut produsul contaminat. Informațiile momentului

Ioan Valentin Oprea 22.09.2023, 12:00
Simona Halep cere despăgubiri de milioane de euro de la firma care i-a vândut produsul contaminat. Informațiile momentului

Simona Halep vrea despăgubiri în valoare de milioane de euro de la firma care a produs suplimentul contaminat cu substanţa roxadustat.

Înainte ca tribunalul independent Sport Resolutions de la Londra să emită o primă decizie în cazul său de dopaj, Halep a dat în judecată compania din Canada. Anunţul a fost făcut chiar de unul din avocaţii ce fac parte din echipa de apărare a Simonei Halep, Bogdan Stoica. Acesta a refuzat vorbească despre nivelul la care se ridică despăgubirile.

Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă”, a transmis Stoica, la Euronews.

Pierderi financiare mari pentru Halep

Halep nu a mai jucat de mai bine de un an de zile în circuitul WTA, iar pierderile sale financiare sunt de ordinul milioanelor de euro. Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii de la GSP, tenismena originară din Constanţa ar putea să bage în faliment firma Quantum Nutrition. Despăgubirile pe care le solicită Halep sunt aproximate la minim 20 de milioane de euro.

În 2022, când a evoluat doar în perioada ianuarie-august, Halep a adunat exclusiv din tenis suma de 2,2 milioane de euro. Cu doi ani mai înainte, în 2020, câştigurile româncei au fost şi mai impresionante.

Aceasta a obţinut 6,9 milioane de euro din premiile de la turneele WTA, în ciuda faptului că, pentru mai multe săptămâni, competiţiile au fost anulate din cauza pandemiei de Covid-19.

Coroborând aceste date financiare, sursa citată apreciază că avocaţii Simonei Halep par putea pleda pentru despăgubiri ce vor depăşi 20 de milioane de euro.

Laudă puterea mentală a româncei

A.J. Perez, singurul jurnalist care a intervievat-o, până în prezent, pe Halep, după publicarea deciziei tribunalului Sport Resolutions de la Londra, a subliniat că a fost impresionat de puterea mentală pe care o are românca.

Reputatul ziarist de peste Ocean a transmis că Halep stă foarte bine la capitolul încredere şi a evidenţiat că întreaga sa echipă de avocaţi este optimistă că TAS va dicta o reducere a suspendării acesteia. Perez a acuzat, de asemenea, ITIA că a întârziat mult prea mult timp procesul, iar modul în care gestionează şefii tenisului mondial astfel de cazuri trebuie să fie cu totul altul.

Urmăriți Playsport.ro și pe