Simona Halep, din șoc în șoc la Australian Open 2021. Cu cine ar putea juca dacă trece de Serena Williams

Gabriel Peneș / 15.02.2021, 19:50
Simona Halep, din șoc în șoc la Australian Open 2021. Cu cine ar putea juca dacă trece de Serena Williams

Simona Halep, din șoc în șoc la Australian Open 2021. Cu cine ar putea juca dacă trece de Serena Williams. Numărul 2 mondial nu a avut o tragere la sorți favorabilă. Cel puțin pentru fazele superioare ale turneului de Grand Slam de la Melbourne. Dacă o va învinge pe Serena, Simo va avea un alt duel de foc în semifinale. Asta, în timp ce reprezentanta țării gazdă, Ashleigh Barty (1 WTA) va avea întâlniri, teoretic, mai accesibile până în finală.

Simona Halep, din șoc în șoc la Australian Open 2021. Cu cine ar putea juca dacă trece de Serena Williams

Simona Halep, din șoc în șoc la Australian Open 2021. Simona a adunat deja 11 înfruntări cu campioana americană. Scorul general este la 9-2 pentru marea campioană americană. Dar ultima întâlnire a însemnat memorabila finală de la Wimbledon 2019. Atunci, Halep a câștigat clar, 6-2, 6-2, adjudecându-și prestigiosul turneu de Grand Slam. Williams se află încă în urmărirea unui record. Egalarea performanței lui Margaret Court, de a cuceri 24 de titluri de Grand Slam.

Câștigătoarea meciului de mâine, va da în semifinale peste învingătoarea din partida Naomi Osaka (3 WTA) – Hsieh Su-Wei (71 WTA). La 23 de ani, japoneza Naomi Osaka este locul 3 mondial și campioană en-titre la US Open. Până acum a avut un singur meci în care cineva i-a pus cu adevărat probleme, cel cu Garbine Muguruza, în optimi. Adversara, Hsieh Su-wei, din Taiwan, are 35 de ani și este cea mai „bătrână” jucătoare calificată pentru prima oară într-un sfert de Grand Slam! Iată tabloul complet al sferturilor de finală, conform GSP.ro:

  • Ashleigh Barty – Karolina Muchova
  • Jennifer Brady – Jessica Pegula
  • Su-wei Hsieh – Naomi Osaka
  • Simona Halep – Serena Williams
Simona Halep, din șoc în șoc la Australian Open 2021. Cu cine ar putea juca dacă trece de Serena Williams
Simona Halep, din șoc în șoc la Australian Open 2021. În schimb, favorita gazdelor, Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, nu și-ar întâlni nicio rivală directă, inclusiv Halep, decât în finala turneului

Australienii i-au creat culoar favorabil favoritei lor, Ashleigh Barty, numărul 1 mondial

Organizatorii Australian Open au reușit să îi creeze un culoar mai accesibil, către finală, lui Ashleigh Barty. Jucătoarea gazdă, actualul lider mondial va beneficia de adversare mai accesibile în fazele superioare. Cel puțin, pe hârtie. În mod normal, primii 4 capi de serie ar fi trebuit să aibă fiecare traseul său până în semifinale. În ordine, Barty, Halep, Osaka, Kenin (câștigătoarea de anul trecut). Iar „împerecherile” jucătoarelor până la ultimul cap de serie, 32 în acest caz, să respecte regula „par”, „impar”. Sigur, excluzând modificările aduse de absența unor sportive, ca în cazul olandezei Kiki Bertens (10 WTA).

Acesta e și motivul pentru care Serena, deși locul 11 WTA, a devenit favorita numărul 10. Altfel, în mod normal, de pe poziția a 11-a, Williams n-ar fi ajuns pe culoarul Simonei încă din sferturi, ci pe al lui Barty. Însă, mai ales Osaka ar fi trebuit să fie tot pe culoarul liderului mondial și nu pe al Simonei. Cel puțin, până în finală. Regula e respectată, în schimb, în turneul masculin. Primii 4 clasați nu se pot întâlni între ei decât în semifinale. Și se respectă regula „împerecherii” par-impar.

Prin urmare, Halep ar fi trebuit să joace sferturile, în mod normal, cu Jennifer Brady (24 WTA). Brady a fost pe traseul Silviei Kenin, locul 4 mondial și actuala deținătoare a trofeului. Dar Kenin a fost eliminată încă din turul 3 de croata Donna Vekic. Care a pierdut în optimi chiar la Brady. Abia în semifinale, în caz de victorie, Williams ar fi apărut în calea româncei. Iar favorita gazdelor, Barty, ar fi avut un meci teribil contra japonezei Osaka. Așa, însă, Halep are în față perspectiva a două încleștări dure. Pe când Barty le-a evitat pe cele două puternice rivale. Până în finală…