Simona Halep e din nou pe val și anunță un 2021 de poveste. Ce a făcut campioana din România după primul succes din Australia

Catinca Giosanu 01.02.2021, 13:59
Simona Halep e din nou pe val și anunță un 2021 de poveste. Ce a făcut campioana din România după primul succes din Australia

Simona Halep (nr 2 WTA) e din nou pe val și anunță un 2021 de poveste. Ce a făcut campioana din România după primul succes din Australia?

Simona Halep e din nou pe val și anunță un 2021 de poveste

La cei 29 de ani ai ei, Simona Halep a debutat cu o victorie în turul II de la Gippsland Trophy, o competiţie de categoria WTA 500, găzduită de cei de la Melbourne.

Numărul doi mondial WTA s-a impus, luni, în primul ei meci oficial al anului. Sportiva din Constanța a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA), în turul secund al Gippsland Trophy, turneu organizat la Melbourne, cu scorul de 6-4, 6-4.

În jocul de luni, constănțeanca a demonstrat că este într-o formă de zile mari, având în vedere faptul că Gippsland Trophy este un turneu organizat ca pregătire pentru primul turneul de Grand Slam al anului, Australian Open.

Ce a cerut Halep să facă, înainte de a vorbi public

La scurt timp după partida câştigată cu Anastasia Potapova (101 WTA), Simona Halep s-a îndreptat spre banca ei, de pe marginea terenului, şi şi-a pus masca de protecție pe faţă. Asta, în condițiile în care nu era nimeni în jurul ei. Campioana noastră a recurs la acest gest din cauză că localnicii sunt foarte stricți în ceea ce privește măsurile sanitare. Oamenii din Melbourne sunt dispuși să facă orice pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Ulterior, după ce a fost aplaudată de fanii aflaţi în tribune, Halep a mers la microfonul plasat pe teren, pentru a-şi analiza victoria, într-un scurt interviu. Înainte de a-şi începe discursul însă, ea le-a cerut permisiunea organizatorilor de a-şi da masca jos.

Da! Poţi să faci asta. E OK.”, i-a transmis femeia care a intervievat-o pe Simona Halep.

La final, ”Simo” le-a mulţumit organizatorilor şi spectatorilor, a căror prezenţă în tribune a bucurat-o în mod special.

A fost destul de greu, nu am mai jucat din octombrie anul trecut. Am vrut să simt jocul, să simt terenul. Știam că va fi un meci dificil. Nu a fost un meci ușor, am dat totul pe teren.”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Simona Halep, principala favorită de la Australian Open 2021
Simona Halep, principala favorită de la Australian Open 2021

Simona Halep și-a aflat viitoarea adversară din turul III

După succesul de astăzi, Simona Halep rămâne principala favorită a întrecerii la Gippsland Trophy. În continuare, sportiva din Constanța va juca în turul III cu învingătoarea partidei dintre Laura Siegemund și Destanne Aiava. În sferturi, Simona Halep poate da de Iga Swiatek, cea care a eliminat-o la ultima ediţie de la Roland Garros.

Jucătoarea de tenis „tricoloră” a disputat deja un meci în 2021, însă unul demonstrativ, contra liderului mondial Ashleigh Barty, la Adelaide, scor 3-6, 6-1, 10-8.

Premiile de la turneul ”Gippsland Trophy” (WTA 500) de la Melbourne sunt în valoare totală de $565.530.

Urmăriți Playsport.ro și pe