Simona Halep ia atitudine: „Fără insulte, fără umilinţe, fără bătăi”. Ce a făcut-o să transmită acest mesaj puternic

Giosanu Catinca / 29.04.2021, 17:27
Simona Halep ia atitudine: „Fără insulte, fără umilinţe, fără bătăi”. Ce a făcut-o să transmită acest mesaj puternic

Simona Halep va reprezenta România în turneul WTA 1000 din capitala Spaniei. Una dintre rivalele sportivei din Constanța la cucerirea trofeului de la Madrid s-a retras din cauza unei accidentări la coapsa stângă. Între timp, ceilalți jucători de tenis din circuitele ATP şi WTA s-au implicat într-o campanie de sensibilizare împotriva violenţei bazată pe gen. Printre aceștia se numără și ocupanta locului trei în clasamentul mondial.

Simona Halep ia atitudine: „Fără insulte, fără umilinţe, fără bătăi”

Treisprezece jucători de tenis colaborează cu Fundaţia Mutua Madrilena la o nouă campanie de sensibilizare împotriva violenţei bazată pe gen, care coincide cu turneul WTA/ATP 1.000 de la Madrid. Este vorba despre Simona Halep, Naomi Osaka, Dominique Thiem, Fernando Verdasco, Elina Svitolina, Feliciano Lopez, Kiki Bertens, Pablo Carreno Busta, Alexander Zverev, Angelique Kerber, Carla Suarez Navarro, Juan Martín del Potro şi Karolina Pliskova. Aceștia sunt sportivii care au luat parte la videoclipul campaniei, intitulat ”NU”.

Când vine vorba de maltratare ştim un singur cuvânt.”, este o parte din fraza care motivează mesajul.

Fără insulte, fără umilinţe, fără bătăi.”, se mai arată în videoclipul campaniei, potrivit celor de la EFE.

Simona Halep este cu gândul deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Simona Halep este cu gândul deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ce a făcut-o să transmită acest mesaj puternic

În ceea ce privește Jocurile Olimpice de vară, Simona Halep va participa la Olimpiadă în proba de simplu şi în cea de dublu mixt la tenis de câmp, alături de Horia Tecău. Iubita lui Toni Iuruc speră să ia cel puţin o medalie. Acesta este principalul obiectiv anunţat de cea mai bună jucătoare a României pentru anul 2021.

Sper să primesc steagul şi să deschid Jocurile Olimpice cu steagul în mână. Sper să câştig o medalie, este obiectivul principal. Cred că va fi deosebit, aşa cum a fost şi la Fed Cup, când am jucat semifinala. Pentru mine, să joc pentru ţară e foarte important şi foarte plăcut. Sper să fiu aptă, să pot să câştig meciurile şi să aduc o medalie ţării. Anul acesta, da, o medalie olimpică este mai importantă decât un turneu de Grand Slam. Este obiectivul principal, dar, în general, ambele sunt pe acelaşi plan. Nu vreau să pun niciun obiectiv mai jos, pentru că medalia olimpică e pentru ţară, ceea ce mă împlineşte foarte mult, iar restul obiectivelor sunt individuale, pentru persoana mea, mă împlinesc ca sportiv.”, spunea Simona Halep în urmă cu două săptămâni.

Jocurile Olimpice se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august și vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe playsport.ro.