Visul ascuns al Simonei Halep a ieșit la iveală. Ce-și dorește să facă în vară jucătoarea de tenis din România

Moldoveanu Camelia / 13.04.2021, 14:50
Visul ascuns al Simonei Halep a ieșit la iveală. Ce-și dorește să facă în vară jucătoarea de tenis din România

Simona Halep speră să aibă posibilitatea să-și împlinească un vis. Numărul 3 WTA vrea să le lupte în vară pentru România. Ea se visează cu tricolorul pe umeri la Tokyo.

Visul ascuns al Simonei Halep. Vrea să se vadă la Tokyo cu tricolorul pe umeri

Simona Halep visează la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Simona Halep visează la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep, numărul 3 mondial, visează ca la vără să poată participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românca a declarat că scopul ei este să se întoarcă în țară cu o medalie.

Sper să primesc steagul şi sper să deschid Jocurile Olimpice cu steagul în mână. Sper să câştig o medalie, este obiectivul principal. Cred că va fi deosebit, aşa cum a fost şi la Fed Cup, când am jucat semifinala. Pentru mine, să joc pentru ţară e foarte important şi foarte plăcut”, a declarat Simona Halep.

Anul acesta, românca nu o să poată juca la Fed Cup deoarece nu  s-a  refăcut după accidentarea la umăr. Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (n.r. fosta Fed Cup), va avea loc în acest weekend la Cluj.

„Medalia olimpică este pentru țară”

În acest moment Simo se reface după accidentarea la umăr și visează la Olimpiada de la Tokyo. Românca speră să nu întâmpine probleme medicale și să poată aduce României o medalie olimpică.

Anul acesta, da, o medalie olimpică e mai importantă decât un turneu de Grand Slam. E obiectivul principal, dar, în general, ambele sunt pe acelaşi plan. Nu vreau să pun niciun obiectiv mai jos, pentru că medalia olimpică e pentru ţară, ceea ce mă împlineşte foarte mult, iar restul obiectivelor sunt individuale, pentru persoana mea, mă împlinesc ca sportiv.”, a declarat Simona Halep pentru telekomsport.ro

Momentan, numărul 3 mondial a rămas la București pentru a se recupera.

„Tata-socru” Ion Țiriac i-a făcut loc Soranei Cîrstea pe lista pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Conform regulamentului, la turneul olimpic de tenis pot participa primii 56 de jucători din topurile ATP și WTA. Condiția de bază este ca aceștia să bifeze un număr minim de prezențe în Cupa Davis sau FED Cup (actuala Billie Jean King Cup), în ultimii doi ani. Cum Sorana Cîrstea s-a retras din echipa României de Fed Cup în 2018, ea nu ar fi eligibilă pentru Jocurile Olimpice. Totuși, a primit o derogare din partea Federației Române de Tenis, for condus de Ion Țiriac, tatăl iubitului frumoasei jucătoare de tenis. Chiar Sorana Cîrstea a anunțat acest lucru, înaintea plecării la Miami Open. „Tata-socru” Ion Țiriac i-a făcut loc Soranei Cîrstea pe lista pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Din fericire, voi juca la Olimpiadă! Am fost contactată de federație, am înțeles că s-a obținut o derogare pentru mine. M-au întrebat dacă doresc să joc și am spus ‘da!’. Este o onoare, am jucat două Olimpiade, la a treia am fost accidentată.

Normal, vreau să joc, dacă s-a obținut această derogare. Nu am cerut-o eu, dar a venit din partea lor și atunci m-am bucurat”, a spus Sorana Cîrstea.