Simona Halep, în cădere totală. Unde ajunge după ultimul anunț

Ștefănescu Dragoș / 19.04.2022, 09:07
Simona Halep, în cădere totală. Unde ajunge după ultimul anunț

Simona Halep nu este încă refăcută după accidentarea suferită la Indian Wells și va rata încă un turneu important. Constănțeanca nu va participa la ediția din acest an a turneului de la Stuttgart, programat în perioada 18-24 aprilie. În urma acestei absențe, Simona va pierde cel puțin o poziție în clasamentul WTA.

Simona Halep nu va juca la Stuttgart. Românca va pierde cel puțin o poziție în clasamentul WTA

Simona Halep (20 WTA) nu este refăcută după ruptura musculară pe care a suferit-o la nivelul coapsei stângi, la Indian Wells. Marea noastră campioană a fost astfel nevoită să renunțe la participarea în cadrul turneului de la Stuttgart. Competiția ce va avea loc în perioada 18-24 aprilie este una dintre favoritele Simonei Halep. Românca mai participase de șase ori la acest turneu, ajungând de trei ori în semifinale. Absența de la Stuttgart îi va aduce Simonei o nouă coborâre în clasamentul WTA. Astfel, românca va pierde cel puțin o poziție la finalul turneului din Germania.

În afara turneului de la Stuttgart, Simona Halep nu va putea participa nici în competiția WTA 250 de la Istanbul. Revenirea ei pe teren va avea loc în cadrul turneului de la Madrid, programat în perioada 28 aprilie – 7 mai. Aceasta va fi prima competiție la care Simona va merge alături de noul său antrenor, Patrick Mouratoglou. Constănțeanca a cucerit de două ori trofeul de la Madrid, în 2016 și 2017.

Ulterior, Simona Halep va participa și la turneul de la Roma, în intervalul 9-15 mai. Românca deține un trofeu în capitala Italiei, cucerit în anul 2020.

Simona încearcă să triumfe din nou la Roland Garros

După aceste două turnee importante din categoria WTA 1000, Simona Halep va participa la turneul de la Roland Garros. Ea va avea șansa de cuceri din nou un nou Grand Slam. Turneul de la Paris este programat în perioada 22 mai – 5 iunie, fiind unul dintre turneele preferate ale româncei. Simona Halep va încerca să câștige al treilea ei titlu de Grand Slam și al doilea de la Roland Garros, după cel din 2018. Halep a mai pierdut două finale, în 2014 și 2017.

Înainte de a câștiga primul Grand Slam, am pierdut o altă finală la Openul Franței (n.r. Roland Garros). Conduceam meciul… A fost cel mai deprimant moment din viața mea. Trei luni n-am putut să fiu fericită, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopții. Aveam 6-3, 3-0, (n.r. – 6-4, 3-0) dar am pierdut meciul”, a declarat Simona Halep, potrivit Top Court.