Simona Halep își poate lua adio de la Australian Open 2023. Ultima decizie a organizatorilor nu mai lasă loc de interpretări

Olteanu Ștefan Bucur Dan 31.12.2022, 16:00
Simona Halep își poate lua adio de la Australian Open 2023. Ultima decizie a organizatorilor nu mai lasă loc de interpretări

Australian Open 2023, turneu de Grand Slam care se va disputa în intervalul 16 – 29 ianuarie, nu o va avea pe Simona Halep pe tabloul principal. Românca este în continuare suspendată provizoriu, din cauza scandalului de dopaj în care este implicată.

S-a mai stins o speranță pentru Simona Halep. Decizia organizatorilor de la Australian Open 2023

Au mai rămas aproximativ trei săptămâni până la startul turneului Australian Open 2023, iar în ceea ce o privește pe Simona Halep, lucrurile par să fie destul de clare.

Sportiva din Constanța nu va participa la primul Grand Slam al anului, deși a făcut tot posibilul pentru a schimba acest lucru. Ea este în continuare suspendată provizoriu din tenis, din cauza faptului că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă prin regulament de WADA, respectiv Roxadustat.

Cu toate acestea, Halep spera ca avocații ei să îi dovedească nevinovăția în primele zile ale anului și astfel să primească un wild card din partea organizatorilor de la Australian Open.

„Obiectivul lor este să prezinte documentele care o vor disculpa pe jucătoarea din România. Și astfel să îi permită să aplice imediat pentru un wild card la Australian Open. Dacă se întâmplă asta, ar fi o întorsătură în acest caz, în care Simona a susținut mereu că este nevinovată”, au notat jurnaliștii francezi de la We Love Tennis.

Important de punctat este faptul că organizatorii pot acorda maxim 8 wild carduri. Iar potrivit ausopen.com, 6 dintre ele au fost acordate deja.

  • Venus Williams (SUA, 1010 WTA)
  • Taylor Townsend (SUA, 133 WTA)
  • Olivia Gadecki (Australia, 201 WTA)
  • Storm Hunter (Australia, 241 WTA)
  • Talia Gibson (Australia, 340 WTA)
  • Diane Parry (Franța, 111 WTA)

„Sunt foarte încântată să mă întorc la Melbourne pentru a concura la Australian Open în ianuarie. Concurez acolo de peste 20 de ani. Și comunitatea australiană m-a susținut mereu din toată inima”, a declarat Venus Williams.

Simona Halep își poate lua adio de la Australian Open

În acest moment, au mai rămas doar două wild carduri pe care organizatorii le vor putea acorda în rândul jucătoarelor. În acest context, șansele Simonei Halep de a mai primi o invitație s-au redus drastic.

Constănțeanca era oricum conștientă de faptul că prezența ei la Melbourne este de domeniul științifico-fantasticului. Pe parcursul următoarelor trei săptămâni, ea ar trebui declarată nevinovată în procesul de dopaj, după care ar trebui să primească unul dintre cele două wild carduri. Și, nu în cele din urmă, trebuie adus în discuție și capitolul pregătirii fizice.

Simona nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august, când a pierdut în primul tur la US Open, scor 2-6, 6-0, 4-6 în fața Dariei Snigur. După acel meci, ea a picat testul anti-doping.

Va fi pentru prima oară când Simona Halep va rata Australian Open în ultimii 13 ani! În cariera de senioare, ea a debutat la Grand Slamul de la Melbourne în anul 2010, când a fost eliminată încă din primul tur al calificărilor, de Stephanie Foretz.

Ulterior, din 2011 și până în 2022, ea a ajuns de fiecare dată pe tabloul principal. Cea mai importantă performanță a obținut-o în 2018, când a pierdut finala în fața lui Caroline Wozniacki.

Urmăriți Playsport.ro și pe