Simona Halep, la un pas de un gest necugetat. Apropiații au convins-o în ultima clipă. Ce voia să facă

Moldoveanu Camelia 28.05.2022, 11:02
Simona Halep, la un pas de un gest necugetat. Apropiații au convins-o în ultima clipă. Ce voia să facă

Simona Halep traversează o perioadă extrem de dificilă, așa cum a dezvăluit imediat după ce a fost eliminată de la Roland Garros. Însă, campioana României a fost la un pas de un gest necugetat în urmă cu puțin timp. Familia și apropiații au reușit să o facă să se răzgândească în ultimul moment.

Simona Halep și-a pierdut un om drag și i-a fost extrem de greu să treacă peste acest moment

De mai bine de un an, Simona Halep traversează o perioadă extrem de dificilă. Anul 2021 a început cumplit pentru jucătoarea de tenis, mătușa ei, sora lui Stere Sterp, a decedat.

Ei bine… 2021 ai fost, hmmm, greu de descris! Sinceră să fiu, a fost un an incredibil de provocator! Chiar la începutul anului, inimile noastre, ale celor din familie, au fost sfâșiate de durere, deoarece am pierdut una dintre rudele noastre foarte apropiate, sora tatălui meu, mătușa mea!

A fost o persoană puternică, specială și va rămâne mereu în inimile și în mintea noastră. A fost cel mai greu moment pentru mine și mi-a luat ceva timp să-l accept, dar am înțeles până la urmă că asta este viața și că trebuie să depășim durerea și să rămânem puternici.”, a scris sportiva de la malul mării pe contul ei de Facebook.

La 30 de ani, Simona Halep a fost la un pas să ia o decizie tragică

După eliminarea prematură suferită la Roland Garros, Simona Halep a simțit nevoia să se descarce în fața fanilor. Aceasta a dezvăluit că a simțit pentru prima dată ce înseamnă un atac de panică și că ultimele 18 luni au fost extrem de dificile pentru ea. Mai mult, aceasta a vorbit și despre gândul retragerii, gând pe care nu l-a avut pentru prima dată.

La începutul anului 2022, înaintea de a începe colaborarea cu Patrick Mouratoglou, Simona Halep a vorbit pentru prima dată despre decizia de a se retrage din tenis.

La 30 de ani, am crezut că e gata cariera mea și am fost aproape de retragere în acest an. De fapt, a fost anul trecut, după accidentarea suferită. La începutul anului 2022, m-am simțit puțin mai bine, dar nu eram foarte încrezătoare și am crezut că nu voi mai juca tenis.

Nu am crezut că voi reveni la același nivel după accidentare, pentru că am lipsit patru luni. N-am mai stat niciodată patru luni departe de tenis și am avut probleme mari anul trecut, m-am chinuit. Totodată, am considerat că vârsta de 30 de ani este potrivită pentru a mă retrage din tenis.

M-am gândit mereu la asta, era acolo, undeva, în mintea mea”, a spus Simona Halep, într-un interviu acordat franțuzoaicei Alizé Lim, pentru site-ul Tennis Majors.

”Am fost epuizată emoțional”

Simo a recunoscut, la finalul anului trecut, că i-a luat destul de mult să își găsească echilibrul. Jucătoarea de tenis a fost extrem de afectată de accidentările și pierderea mătușii.

Am fost epuizată emoțional o perioadă lungă și apoi am suferit mici accidentări, până a venit cea mare, accidentarea la gambă de la Roma. Nu știam cum să mă descurc pentru că nu m-am confruntat niciodată cu așa ceva înainte.

Dorința mea de a juca a fost uriașă, dar nu am putut juca câteva luni. Am lipsit de la Roland Garros, nu am putut să-mi apăr nici titlul de la Wimbledon.

Am început să am îndoieli și să mă întreb dacă aș putea să mă revin acolo unde am fost odată, dacă voi rezista din punct de vedere fizic.”, a mai spus Simona, după ce s-a retras de la Linz.

„Am putut face asta doar datorită lui Patrick”

Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep, a jucat un rol extrem de important. Francezul a reușit să-i redea Simonei dorința de a juca tenis:

„Salutări, tuturor. Scriu aceste cuvinte pentru că am nevoia să-mi împărtășesc trăirile cu cei cărora le pasă. Ca de obicei, simt susținerea voastră, așa că vreau să vă mulțumesc. Sunteți minunați, mă susțineți necondiționat și asta înseamnă enorm pentru mine.

În general, nu sunt o persoană dramatică și sper că asta nu sună dramatic. Ultimele 18 luni au fost foarte grele pentru mine, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic.
După ce am pierdut la Doha, le-am spus oamenilor foarte apropiați mie că n-o mai pot face, că s-a încheiat cu tenisul pentru mine. Însă, cumva, am reușit să redobândesc dragostea pentru tenis și am decis că vreau să lucrez din greu și să fac schimbări drastice.

Suntem foarte mândră de mine pentru tot ce am realizat în ultima perioadă. Am putut face asta doar datorită lui Patrick, care m-a ajutat foarte mult”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Urmăriți Playsport.ro și pe