Patrick Mouratoglou, mesaj direct pentru Simona Halep după eșecul de la Roland Garros

Octavian Vasilescu / 27.05.2022, 08:56
Patrick Mouratoglou, mesaj direct pentru Simona Halep după eșecul de la Roland Garros

Simona Halep (30 de ani, locul 19 WTA) a fost eliminată în mod surprinzător de la Roland Garros, iar antrenorul Patrick Mouratoglou (51 de ani) a încercat să o liniștească.

Halep a acordat un interviu amplu după înfrângerea cu Qinwen Zheng (19 ani, locul 74 WTA), scor 6-2, 2-6, 1-6. Antrenorul Mouratoglou i-a transmis că această înfrângere nu reprezintă o tragedie.

Cum a reacționat Patrick Mouratoglou după ce Simona Halep a părăsit Roland Garros

Mouratoglou și-ar fi dorit ca Simona Halep să aibă un parcurs cât mai lung pe zgura pariziană, dar nu a fost să fie. Cei doi vor pune acum la cale strategia pentru perioada următoare. Sezonul pe iarbă bate la ușă.

Am vorbit cu Patrick și mi-a zis să mă gândesc unde vreau să joc de săptămâna viitoare, suntem cu mintea la meciuri și o să revenim. Mi-a zis să mă calmez și că e totul ok, nu e nicio tragedie că am pierdut un meci.

Îl doare pentru că s-a întâmplat chiar la Roland Garros, dar nu e nicio problemă, mergem înainte„, a declarat Simona Halep, potrivit Eurosport.

În turul al treilea de la Roland Garros 2022, Qinwen Zheng se va duela cu Alize Cornet (locul 40 WTA). Reprezentanta gazdelor a eliminat-o pe Jelena Ostapenko (locul 13 WTA) în turul secund, scor 6-0, 1-6, 6-3.

Simona Halep, OUT de la Roland Garros

Halep a început perfect meciul, dar apoi a avut o cădere aproape inexplicabilă. Zheng a revenit în mod incredibil și a obținut calificarea în turul al treilea. Jucătoarea din China se află în premieră pe tabloul principal de la Roland Garros.

Halep va fi recompensată cu un cec de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA pentru parcursul scurt de la Paris.

La Paris, Simona Halep a triumfat în 2018, când a învins-o în finală pe Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1. De asemenea, Simo a mai jucat două finale, în 2014 și 2017.

Turneul din acest an de la Roland Garros a fost primul Grand Slam la care Halep a participat alături de noul ei antrenor, Patrick Mouratoglou.

Șapte jucătoarea din România au luat startul turneului French Open pe tabloul principal. În turul al treilea s-a calificat doar Irina Begu (31 de ani, locul 63 WTA).

Pentru Simona Halep este cel mai slab rezultat înregistrat la Paris din 2015 încoace. Și atunci a fost eliminată în turul secund. Numai în 2013 s-a întâmplat ca Simo să cedeze încă din primul tur.