Simona Halep mai primește și vești bune! Ce s-a întâmplat, astăzi, în turneul de la Roma

Gabriel Peneș / 15.05.2021, 20:45
Simona Halep mai primește și vești bune! Ce s-a întâmplat, astăzi, în turneul de la Roma

Simona Halep mai primește și vești bune! După ce a fost nevoită să abandoneze în turneul de la Roma, campioana noastră era în pericol să piardă locul 3 în ierarhia WTA. Diagnosticată cu ruptură musculară la gamba stângă, Halep va rata turneul ei preferat, de la Roland Garros

Simona Halep mai primește și vești bune!

2021 se dovedește un an negru pentru numărul 3 mondial. Dar Simona Halep mai primește și vești bune! O mică gură de oxigen în coșmarul sufocant generat de accidentările ce, parcă, se țin lanț în acest sezon. Jucătoarea de 29 de ani a fost nevoită să abandoneze în setul secund al partidei contra lui Angelique Kerber din cadrul turneului de la Roma. Într-un moment neașteptat, când controla partida, Halep a clacat podidită de o durere intensă la piciorul stâng.

Investigațiile medicale au arătat că e vorba de o ruptură musculară la gamba stângă, o leziune ce va necesita destule săptămâni de tratament și recuperare. Problemele s-au ținut scai de Simo în acest an. A acuzat dureri de spate – mai vechea ei vulnerabilitate – încă de la Australian Open. Apoi, a preferat să nu se prezinte la competițiile de la Doha și Dubai. Dar, la Miami Open, unde a revenit în circuit, s-a retras înaintea turului 3, având dureri la umărul drept. A revenit în turnee odată cu cele de la Stuttgart și Madrid. Chiar dacă nu a câștigat, părea deja într-o formă tot mai bună, promițătoare în perspectiva Roland Garrosului. Însă, problema la gambă a venit pe nepusă masă.

Simona Halep mai primește și vești bune! Ce s-a întâmplat, astăzi, în turneul de la Roma
Simona Halep mai primește și vești bune! Elena Svitolina a pierdut în sferturile turneului de la Roma și nu poate „fura” locul 3 WTA de la româncă / Sursa foto: Facebook – Elena Svitolina

Ce s-a întâmplat, astăzi, în turneul de la Roma

Nu pot să joc, nu pot să mă mișc. Va fi o perioadă destul de dificilă. Moral sunt bine și accept ceea se întâmplă. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă. Sunt mici șansele să particip la Paris, bineînțeles că este o dezamăgire foarte mare. Mai am câțiva ani în față, bine că s-a întâmplat asta acum și nu s-a întâmplat pe la 25 de ani. Sper să se mai întâmple peste vreo zece ani, dacă voi mai juca. Este destul de grav, nu mă așteptam, bineînțeles, dar o iau ca atare și merg înainte, n-am ce să fac”, a spus Simona Halep la revenirea în țară, unde va urma programul de recuperare.

În tot acest coșmar medical, a venit și o veste bună dinspre turneul de la Roma. Halep nu mai e în pericol, deocamdată, să piardă locul 3 în ierarhia WTA. Elena Svitolina, una dintre pretendentele la acea poziție, a fost eliminată în sferturile de finală de poloneza Iga Swiatek, cu 2-6, 5-7. Svitolina ar fi trebuit să câștige turneul ca să „fure” locul 3 WTA de la Halep. Swiatek va juca, de altfel, finala turneului după ce a trecut în semifinale și de americanca Cori Gauff. Ea o va înfrunta în ultimul act pe cehoaica Karolina Pliskova. O altă rivală la locul 3 WTA, bielorusa Aryna Sabalenka, fusese eliminată încă din optimi chiar de Gauff. Nu se știe, însă, dacă lucrurile nu se vor schimba după turneul de Grand Slam de la Roland Garros, unde Halep nu va putea participa.