Simona Halep răsuflă ușurată după ce a aflat ultimele noutăți. Românca nu va părăsi top 10 mondial nici săptămâna viitoare

George Drafta 09.10.2022, 18:53
Simona Halep răsuflă ușurată după ce a aflat ultimele noutăți. Românca nu va părăsi top 10 mondial nici săptămâna viitoare

Fostul lider mondial îşi prelungeşte prezenţa între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii.

Aflată într-o pauză forţată din cauza operaţiei la nas pe care a suferit-o, constănţeanca va rămâne şi săptămâna viitoare pe poziţia a 9-a în clasamentul mondial. Ea profită de eliminarea Dariei Kasatkina în optimile turneului de la Ostrava din Cehia. Iar în acest fel, rusoaica nu o poate depăşi în ierarhia pe care WTA o va publica luni.

De altfel, top 10 al celor mai bune jucătoare ale sportului alb nu va suferi vreo schimbare în următoarea săptămână. Lider va rămâne în conitinuare poloneza Iga Swiatek, la o diferenţă astronomică faţă de urmăritoarea sa, tunisianca Ons Jabeur. Podiumul este încheiat de Anett Kontaveit.

Imediat în urma Simonei se află franţuzoaica Caroline Garcia care încheie ierarhia primelor 10 clasate din circuitul feminin.

Când revine Simona

Deşi anunţase iniţial că nu va mai juca niciun meci în acest an, Simona Halep a revenit asupra deciziei. Şi le-a dat o veste bună fanilor ei. Va fi pe teren la un turneu demonstrativ care se va desfăşura la începutul iernii. Pe 3 şi 4 decembrie, sportiva de 31 de ani se va afla în Africa de Sud la Johannesburg.

Acolo fusese invitată şi anul trecut, dar a declinat participarea de teama coronaviruslui. Acum, prezenţa ei are şi un altfel de rol. Turneul este unuil caritabil, iar organizatorii doresc să strângă fonduri destinate luptei împotriva violenţei domestice.

Halep a împlinit 31 de ani pe 27 septembrie
Halep a împlinit 31 de ani pe 27 septembrie

Perioadă complicată pentru Halep

Pauza de mai bine de trei luni pe care o va avea Simona Halep este una de bun augur pentru marea noastră campioană. Românca a avut un an 2022 extrem de solicitant mai ales din punct de vedere psihic. Iar problemele de natură personală au pus-o i-au afectat prestaţiile din teren. Antrenorul ei, Patrick Mouratoglou a dezvăluit că a fost nevoit să lucreze şi la acest capitol.

„A trebuit să fac schimbări mari, dar să continue să câștige. Simona a pierdut în turul doi la Roma și în turul doi la Roland Garros! Erau semne foarte rele. Mi-am spus că nu fac lucrurile bine. Dar nu toate lucrurile erau rele, așa că le-am păstrat pe cele bune. A urmat atacul de panică, iar stresul o ‘omora!’.

Chiar dacă progresa pe o parte, stresul îi afecta rezultatele. A trebuit să micșorez stresul și să îmi adaptez strategia. Despre asta e vorba. Rezultate îți dau un feedback. Trebuie să iei acel feedback și să îți adaptezi strategia, în fiecare zi ai oportunitatea să îți adaptezi strategia! Încrederea dintre jucătoare și antrenor este elementul cheie al acestui sport”, a povestit francezul recent la Brainz Podcast.

Urmăriți Playsport.ro și pe