Singurul antrenor în care are încredere Valeriu Iftime. Cine va pregăti FC Botoșani în următoarele sezoane

Bădulescu Silvian / 14.01.2022, 19:56
Singurul antrenor în care are încredere Valeriu Iftime. Cine va pregăti FC Botoșani în următoarele sezoane

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, îi acordă toată încrederea lui Marius Croitoru. Conducător din Moldova dorește să-l păstreze pe actualul tehnician la echipă în continuare și să facă performanță împreună.

A transformat FC Botoșani într-o echipă obișnuită cu play-off-ul

Marius Croitoru se află la prima experiență ca antrenor. Posesor al licenței B, acesta este la FC Botoșani din iunie 2019 și a transformat echipa din nordul Moldovei într-una dintre cele mai bune din campionat. În stagiunile 2019/2020 și 2020/2021, FC Botoșani a încheiat de fiecare dată în primele 6.

Cu transferuri bine gândite, cu un buget limitat, precum și cu un scouting foarte bun, echipa lui Marius Croitoru a prestat mereu un fotbal frumos, plăcut ochiului, dând și câțiva fotbaliști interesanți, străini sau români, pentru Liga 1. Dintre aceștia pot fi enumerați Hervin Ongenda, crescut la Paris Saint-Germain, Andrei Chindriș, Bogdan Racovițan, Olimpiu Moruțan sau Haruț.

Valeriu Iftime, conducătorul lui FC Botoșani, își dorește ca Marius Croitoru să își continue treaba foarte bună pe care o face aici și în următorii ani. De asemenea, el dorește ca tehnicianul de 41 de ani să ducă formația la nivelul următor și să cucerească și un trofeu.

Îmi doresc să rămână la mine, nu cred că pot face mai mult. Și dacă pot face, pot face cu Marius, sunt convins de asta”.

„Cel puțin încă doi ani de zile e antrenorul meu”

Valeriu Iftime a vorbit și despre situația lui Croitoru la echipă, declarând că acesta va mai rămâne cel puțin doi ani la formația din Moldova.

În afară de primul antrenor, care a fost Orac, pe toți antrenorii de la Botoșani eu i-am adus. Doar eu. De foarte multe ori, eu am insistat cu ei să mai rămână. Ei au spus că pleacă, eu am vrut ca antrenorul să rămână. Nu schimbarea antrenorului îți rezolvă problema.

Pentru mine, e normal ca antrenorul meu să stea multă vreme. Cât timp Marius nu are o ofertă de nerefuzat pentru el din altă parte, cu siguranță Botoșaniul e cea mai bună opțiune pentru el. Cel puțin încă doi ani de zile e antrenorul meu”.

De asemenea, finanțatorul de la Botoșani are obiective serioase pentru stagiunile următoare.

Pentru mine, normalitatea este să fim câțiva ani în play-off, adică să fim abonați la primele 5-6 locuri. Dacă intrăm în play-off, este cea mai mare bucurie. Apoi, putem să setăm ceva, ușor, pentru o cupă europeană. Nu avem pregătirea mentală să ne luptăm la campionat, din diverse motive.

Ca de fiecare dată, înainte de Cupa României, vorbeam și cu Mariu „hai, anul ăsta ne ocupăm serios, sunt 3-4 meciuri, poți lua trofeul”. Serios, serios și ne-a bătut FC Argeș. Până la anul mai am de analizat Cupa României. Așa că mai stau un an și aștept” a încheiat Valeriu Iftime, pentru sport.ro.