Șoc la FCSB după ce Edi Iordănescu a aflat că are probleme de sănătate. Antrenorul vicecampioanei are Covid-19

Bădulescu Silvian / 12.10.2021, 15:30
Șoc la FCSB după ce Edi Iordănescu a aflat că are probleme de sănătate. Antrenorul vicecampioanei are Covid-19

Edi Iordănescu, antrenorul echipei FCSB, împreună cu staff-ul tehnic au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Ședința de pregătire a echipei a fost condusă de Mihai Pintilii, fostul jucător al roș-albaștrilor și actualul secund al echipei.

Probleme majore la FCSB

Probleme nu se opresc aici pentru echipă. Pe lângă faptul că sănătatea lui Edi Iordănescu, dar și a staff-ului este pusă în pericol, mai există un caz pozitiv la echipă. Este vorba despre Cătălin Straton, fostul portar al lui Dinamo București, actuala rezervă a lui Andrei Vlad. Acesta a fost găsit pozitiv în urma testului făcut.

Vestea rezultatelor a fost primită ca un șoc, ținând cont că Adi Șut și Constantin Budescu au fost suspecți de COVID-19 în urmă cu câteva zile. Ulterior, au mai fost depistate alte 3 cazuri pozitive la baza sportivă din Berceni: Toma Niga (24 de ani), David Petruț (16 ani) și Răzvan Udrea (20 de ani). Aceștia s-au antrenat alături de echipa de seniori, fiind suplinitori ai jucătorilor convocați la loturile naționale.

Fotbalul la nivel de club a fost întrerupt în această perioadă pentru a se juca meciurile de calificare ale echipelor naționale pentru Cupa Mondială din Qatar 2022. Liga I urmează să revină la sfârșitul săptămânii cu meciul dintre Gaz Metan Mediaș și Dinamo București. FCSB va juca sâmbătă împotriva celor de la CS Mioveni, într-un meci considerat pe teren propriu.

Situația dramatică în România

România nu sta deloc bine în ceea ce privește rata de infectare a virusului. Au fost înregistrate aproximativ 16.743 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, conform Grupului de Comunicare Strategică. Aceeași sursă menționează și faptul că, până marți, pe teritoriul României au fost confirmate 1.382.531 de cazuri de persoane infectate. Dintre aceștia, 1.188.975 au fost declarați vindecați.

La nivel național, până în acest moment, au fost prelucrate 9.874.336 de teste RT-PCR și 3.709.326 de teste rapide antigene. În ultimele 24 de ore, au fost prelucrate 26.586 de teste RT-PCR și 52.959 de teste rapide antigen. În urma acestora, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1466 au fost reconfirmate pozitiv, conform aceleiași surse.

Această situație a constrâns autoritățile să limiteze accesul pe stadione, în procent de 50% pentru persoanele vaccinate. Hotărârea nu a fost primită cu brațele deschise de către suporteri, fiind aspru contestată. Înainte de creșterea alarmantă a cazurilor, accesul pe stadioane s-a făcut pe baza certificatului de vaccinare, a dovezii trecerii prin boală sau prin prezentarea unui test negativ PCR sau antigen. În acest moment, doar cei ce prezintă certificatul verde de vaccinare au acces pe stadioane.