Sorana Cîrstea a scăpat din ”detenție”: ”Ăsta e primul lucru pe care îl voi face!”

Gabriel Peneș / 29.01.2021, 23:46
Sorana Cîrstea a scăpat din ”detenție”: ”Ăsta e primul lucru pe care îl voi face!”

„Arestată la domiciliu” din cauza carantinei, Sorana Cîrstea a scăpat din „detenție”. După 14 zile în care nu a putut să-și părăseasca nicio clipă camera de hotel, numărul 72 WTA a primit „undă verde” să își înceapă antrenamentele. Românca se află la Melbourne pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Sorana a avut ghinionul să călătorească spre Australia cu un pasager depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Sorana Cîrstea a scăpat din ”detenție”: ”Ăsta e primul lucru pe care îl voi face!”

După 351 de ore de carantină totală, Sorana Cârstea a scăpat din „detenție”. Românca a avut neșansa să ajungă în Australia cu un avion la bordul căruia s-a aflat o persoană depistată pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Organizatorii Australian Open au impus o carantină totală jucătorilor aflați în situații similare. Acum, după 14 zile, Sorana poate să își reînceapă antrenamentele pentru participarea la primul turneu de Grand Slam al anului, ce va începe la 8 februarie.

Voi primi „bilețelul de încheiere a detenției”. Astfel se vor face 351 de izolare fără măcar o fereastră. Mă voi așeza pe prima bordură care-mi iese în cale, pentru a putea respira aer proaspăt”, a transmis Sorana Cîrstea, pe Instagram.

După ieșirea din izolare, pentru Sorana Cîrstea urmează o perioadă de pregătire și, în perioada 3-7 februarie, participarea la turneul Grampians Trophy, de categorie WTA 500, organizat special pentru sportivii care au fost nevoiți să stea în izolare totală.

Sorana Cirstea a scapat de „detentie”
Sorana Cirstea a scapat de „detentie”

Nemulțumiță de condițiile de la Australian Open

Sorana a fost printre primii sportivi care și-au exprimat nemulțumirea față de măsurile luate de organizatorii de la Australian Open. Jucătoarea română de tenis i-a transmis un mesaj șefului Federației de Tenis din Australia. Asta, în condițiile în care el spunea că jucătorii nu vor putea să stea izolați și să concureze la Grand Slam. Într-un mesaj postat pe Twittter la începutul perioadei de carantină, Sorana mărturisea că dacă ar fi știut dinainte de regulile impuse nu ar mai fi jucat în Australia.

Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării. De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv”, a scris Sorana pe contul ei de Twitter.