Spaniolii au aflat motivul real pentru care Laporta îl ”execută” pe Koeman!

Giosanu Catinca / 01.10.2021, 17:34
Spaniolii au aflat motivul real pentru care Laporta îl ”execută” pe Koeman!

FC Barcelona a suferit un eșec usturător, în acest weekend, la Lisabona, în fața celor de Benfica. Partida a fost la discreția germanilor, care au stabilit un scor de neprezentare, 3-0. Din nefericire pentru antrenorul Ronald Koeman, Joan Laporta a decis să îl demită. Motivul pentru care clubul spaniol vrea să rupă contractul cu neerlandezul de 58 de ani.

Viitorul lui Ronald Koeman este pecetluit!

Preşedintele Joan Laporta s-a deplasat de urgență la Barcelona, după partida cu Bayern. Oficialul i-a convocat într-o şedinţă pe cei mai apropiaţi colaboratori de la clubul pe care îl conduce. Conform jurnaliştilor străini, vicepreşedintele Rafa Yuste, directorul Mateu Alemany şi consilierul personal al lui Laporta, Enric Masip, au luat parte la o discuţie legată de viitorul lui Koeman la Barcelona, antrenor care pare că se va despărți în curând de formația care evoluează în Primera División.

Cei de la sport.es notează că Laporta și Koeman s-au ignorat în avionul care i-a adus de la Lisabona la Barcelona. Cei doi nu și-au vorbit, deși au stat foarte aproape unul de celălalt. Într-un fel, este de înțeles răceala dintre ei, dacă ne raportăm la ceea ce susține presa catalană:

Soarta lui Koeman e pecetluită, disputa contra lui Simeone urmând a fi ultima pentru olandez. Momentul demiterii e ideal, în contextul în care urmează o pauză, generată de meciurile echipelor naționale. Noul antrenor va avea timp astfel să cunoască lotul și să își prezinte ideile.”, a transmis sursa menționată anterior.

Ronald Koeman ar putea fi demis

Presa străină susține că nu neapărat rezultatul de 3-0 a contat în decizia lui Joan Laporta. Oficialul ar fi fost deranjat de faptul că doi dintre cei mai buni jucători în victoria din campionat cu Levante, scor 3-0, nu au fost titulari. Este vorba despre Nico Gonzalez și Gavi. Acest lucru indică o eroare majoră în logica lui Koeman, consideră președintele. Oficialul pare că nu înțelege de ce, dacă echipa are nevoie de reconstrucție, pierzând pe linie, nu folosește tinerii talentați.

Koeman a ales să nu păstreze în primul „11” jucătorii care fuseseră decisivi în buna funcționare a echipei în ultimul meci, precum Gavi sau Nico Gonzalez. După tot ce s-a întâmplat, aceste alegeri ale tehnicianului l-au supărat mult pe președinte, a cărui furie s-a intensificat pe măsură ce jocul s-a transformat în tortură pentru gruparea blaugrana.”, mai notează sursa citată.

În cazul în care va încheia colaborarea cu Kormen, Barcelona va trebui să îi plătească tehnicianului aproximativ 12 milioane de euro, anunță jurnaliștii de la Mundo Deportivo.

Xavi Henrnadez, antrenor care tocmai şi-a prelungit contractul cu la Al Sadd, şi Robert Martinez, selecţionerul Belgiei, au cele mai mari șanse să preia banca tehnică la Barcelona dacă bavarul va fi concediat.