Nume surpriză dorit de Laporta pe banca Barcei! Koeman ar putea fi înlocuit de un alt olandez, fost jucător blaugrana

Ștefănescu Dragoș / 01.10.2021, 11:15
Nume surpriză dorit de Laporta pe banca Barcei! Koeman ar putea fi înlocuit de un alt olandez, fost jucător blaugrana

Barcelona are un parcurs de coșmar în Champions League. Înfrângerea umilitoare în fața celor de la  Benfica Lisabona a declanșat un adevărat cutremur pe Camp Nou. Demiterea lui Ronald Koeman este iminentă, iar conducerea catalană pare să fi găsit înlocuitor pentru olandez. De curând a apărut un nou nume surpriză dorit de Laporta pe banca tehnică a Barcelonei.

La Barcelona, potopul de după plecarea lui Leo Messi

După plecarea lui Leo Messi, Barcelona traversează o perioadă extrem de grea. Catalanii au un parcurs modest în campionatul Spaniei. În Champions League, echipa de pe ”Camp Nou” a obținut rezultate dezastruoase. După ce au fost umiliți de Bayern Munchen pe teren propriu, catalanii au bifat încă un eșec usturător. Barcelona a fost învinsă categoric de Benfica Lisabona cu scorul de 3-0. Pentru catalani, aceste două eșecuri din Champions League completează un record negativ istoric. În ultimele cinci partide din Champions League, Barcelona a înregistrat un egal, patru înfrângeri, a marcat două goluri și a încasat 14. Fără niciun punct câștigat și un golaveraj de 0-6, catalanii ocupă ultimul loc al Grupei E. Pentru echipa lui Ronald Koeman seria neagră pare să nu se mai oprească.

După dezastrul de la Lisabona, presa spaniolă a criticat dur prestația Barcelonei. Principalul vizat de criticile jurnaliștilor spanioli a fost Ronald Koeman. Antrenorul olandez este considerat principalul vinovat pentru degringolada de la echipa catalană.

O ruină, un coșmar! Barca e o echipă limitată, iar asta începe de pe bancă. E mai bine să plece Koeman”, a titrat cotidianul spaniol Marca.

Nume surpriză dorit de Laporta pe banca Barcelonei

Înfrângerea cu Benfica a produs un adevărat cutremur în cadrul clubului catalan. Conducerea Barcelonei s-a reunit de urgență chiar în seara sosirii de la Lisabona. Șefii de pe Camp Nou au discutat despre iminenta demitere a lui Ronald Koeman dar și despre posibilul înlocuitor al tehnicianului olandez. Numele cel mai des vehiculate au fost cele ale lui Xavi Hernandez și Roberto Martinez. Și fosta legendă a lui Juventus, Andrea Pirlo este dorit pe banca tehnică a Barcei. Însă tehnicianul italian nu este dorit în unanimitate pe Camp Nou.

Cei de la Diario Gol anunță o nouă variantă surprizătoare care fost adusă în atenția lui Joan Laporta. Olandezul Philipp Cocu este antrenorul propus pentru banca tehnică a catalanilor.

Tehnicianul olandez a antrenat-o timp de cinci ani pe PSV Eindhoven. În această perioadă, echipa olandeză a cucerit trei titluri de campioană, o Cupă şi două Supercupe ale Olandei. Pe banca lui PSV, Cocu a bifat 220 de meciuri, dintre care a câştigat 144. Tehnicianul olandez s-a remarcat prin stilul ofensiv pe care l-a impus la PSV Eindhoven.

După experiența de la PSV, Cocu a pregătit-o pe Fenerbahce, fără să obțină rezultate importante. Ulterior a antrenat-o pe Derby County. Pe banca tehnică a englezilor, Cocu a bifat 21 de victorii în 65 de meciuri.