Spaniolii detonează bomba în cazul negocierilor dintre Barcelona și Leo Messi! Un nume uriaș anunță: „Liga acceptase contractul! Erau înțeleși!”

Moldoveanu Camelia / 06.08.2021, 19:21

Cine minte și care este adevărul din spatele negocierilor dintre Barcelona și Leo Messi. Un mogul media din Catalonia aduce noi informații care contrazic tot ce se știa până acum. Laporta, declarație mincinoasă?

Juan Laporta, primele declarații după anunțul plecării lui Leo Messi de la Barcelona

La Barcelona este ca în politica românească. Juan Laporta a dat vina pe „greaua moștenire”, lăsată de predecesorul Bartomeu. În acest caz, Laporta are dreptate. Fosta conducere a luat decizii catastrofala, cum ar fi transferurile lui Coutinho sau Griezmann. Acestea au costat aproape 300 de milioane de euro și niciunul dintre jucători n-a confirmat.

Din păcate, moștenirea este una foarte grea. Masa salarială reprezintă, acum, 110% din veniturile clubului. Acest lucru este nesustenabil, știm asta. Nu credeam, atunci când am preluat clubul, că situația e așa de rea. Numerele sunt mult mai rele. Chiar nu avem de ales, nu am putut să înregistrăm contractul lui Messi, a declarat Laporta

Joan Laporta spera să găsească mai multă înțelegere de la Liga Profesionistă, chiar dacă a recunoscut că nu ar fi fost cinstit față de alte cluburi, care respectă regulile. În plus, Laporta nu a acceptat nici soluțiile oferite de Ligă.

Pe termen lung, ar fi afectat veniturile din drepturile de televizare și nu ar fi rezolvat problema salariilor. Am fi subordonat viitorul clubului iar acest lucru nu este posibil. Barcelona este mai mare decât orice jucător, antrenor ori președinte. Eram gata să ne asumăm riscuri pentru Leo, dar asta ar însemna să amenințăm viitorul clubului. Nu pot să fac asta, mai ales după ce treabă proastă a făcut fosta conducere.

Nu dau speranțe false. Leo a vrut să rămână, noi nu am putut să rezolvăm problemele. L-am anunțat, ieri, pe tatăl lui, suntem extrem de triști”, a încheiat președintele clubului.

Ce s-a întâmplat, de fapt, la La Liga. Noi detalii oferite de Jaume Roures

Jaume Roures Llop este un om de afaceri spaniol, producător de film, activist politic și mogul media din Catalunia. Roures este cel mai cunoscut drept CEO al Mediapro, o companie de televiziune proeminentă care operează din Barcelona, ​​din care deține o cotă de 12%. Această companie deține și ziarul Público.

Potrivit Marca.com, mogulul susține că declarațiile lui Laporta sunt mincinoase și că La Liga a acceptat contractul lui Leo Messi. Practic, Jaume Roures Llop susține că fie cineva minte: La Liga, Laporta, Roures sau altcineva.

Pot să vă asigur sută la sută, pentru că am verificat totul personal, iar chestiunea înregistrării lui Messi la La Liga era agreată complet de câteva zile. În urmă cu 48 de ore, înțelegerea era gata să fie anunțată, dar ceva s-a întâmplat și nu știu ce”, a apus Jaume Roures potrivit sursei menționate.