Joan Laporta spune că „totul merge bine” în negocierile cu Leo Messi, dar PSG a pregătit bomba! Ofertă oficială a formației din Paris

Ștefănescu Dragoș / 06.07.2021, 16:15
Joan Laporta spune că „totul merge bine” în negocierile cu Leo Messi, dar PSG a pregătit bomba! Ofertă oficială a formației din Paris

Barcelona a avut sezonul trecut evoluții inconstante. Catalanii au ratat câștigarea titlului în La Liga iar parcursul european a fost unul modest pentru pretențiile suporterilor. Perioada de transferuri a început deja în Europa iar președintele catalanilor Joan Laporta a început reconstrucția echipei. Cea mai dificilă misiune pentru Laporta este însă păstrarea la echipă a starului Leo Messi. Argentinianului i-a expirat contractul cu Barcelona pe 1 iulie 2021. Joan Laporta spune că „totul merge bine” în negocierile cu Leo Messi, dar PSG a pregătit bomba! Ofertă oficială a formației din Paris.

Joan Laporta spune că „totul merge bine” în negocierile cu Leo Messi, dar PSG a pregătit bomba! Ofertă oficială a formației din Paris

În ciuda problemelor pe care le are, Barcelona a început perioada de transferuri în forță. Catalanii au realizat deja câteva transferuri impresionante. Aducerea argentinianului Sergio Aguero și a olandezului Memphis Depay sunt cele mai sonore mutări de până acum ale catalanilor.

Președintele Joan Laporta trebuie să și renunțe la anumiți jucători pentru a putea satisface pretențiile salariale ale starului Leo Messi. Primele plecări de la Barcelona sunt cele ale lui Trincao, Todibo, Konrad de la Fuente și Junior Firpo.

Pe Trincao Barcelona l-a împrumutat la Wolves dar cu clauză de cumpărare definitivă pentru 29 de milioane de euro.

Jean-Clair Todibo a fost vândut la OGC Nice, pentru 8,5 milioane de euro. Konrad de la Fuente  a fost transferat de Olympique Marseille, pentru 3 milioane de euro. Fundașul Junior Firpo a fost vândut la Leeds, pentru 15 milioane de euro. Barcelona a apelat și la alte metode mai puțin obișnuite pentru a scăpa de unii jucători. Astfel brazilianul Matheus Fernandes a fost dat afară de Barcelona printr-un mail.

În plus, Barcelona a decis să renunțe la încă două nume importante: fundașul Samuel Umtiti (27 de ani) și mijlocașul Miralem Pjanic (31 de ani). Aceștia au primit din partea clubului catalan un act oficial prin care li se permite să negocieze cu alte echipe.

Plecările de la Barcelona au scopul de a mai echilibra cheltuielile imense pe care clubul catalan va trebui să le facă pentru salariul starului Leo Messi.

Joan Laporta spune că „totul merge bine” în negocierile cu Leo Messi, dar PSG a pregătit bomba

Paris Saint Germain este clubul care dispune de resurse financiare imense și care poate profita din plin de criza acută de la Barcelona. Conducerea parizienilor vrea să-și îndeplinească visul de a-i vedea pe Messi sau Cristiano Ronaldo pe la clubul de pe ”Parc des Princes”. Situația lui Messi devine cu atât mai neclară având în vedere atitudinea lui Joan Laporta care îi îndeamnă la calm pe fanii catalanilor. ”Totul merge bine” a spus Laporta la ieșirea din birourile clubului. Președintele catalan are încredre că poate să-l convingă pe Messi să rămână pe ”Camp Nou” în ciuda ofertelor de la PSG și Manchester City.

Aflat cu naționala Argentinei la Copa America, Leo Messi este așteptat de Laporta la negocieri la întoarcerea în Spania. Rămâne de văzut în următoarea perioadă dacă Messi își va continua aventura la clubul catalan sau va alege să joace pentru altă echipă.