Special. Super-woman din Deva face milioane de vizualizări pe YouTube și are o viață desprinsă din filme

Mihai Rosoiu / 07.03.2021, 09:53
Special. Super-woman din Deva face milioane de vizualizări pe YouTube și are o viață desprinsă din filme

E vedetă pe internet, într-o perioadă în care sportul românesc traversează o perioadă de criză. Atleta din România, care strânge milioane de viziualizări pe YouTube are o poveste de viață incredibilă. Se numește Florentina Iușco și în cei 25 de ani viață neîmpliniți încă are deja o viață de poveste.

Atleta din România, care strânge milioane de viziualizări pe YouTube

Videoclipurile cu Florentina Iușco de pe cea mai mare platformă video de pe planetă strâng milioane de vizualizări. Nu neapărat pentru performanțele sportive înregistrate de sportiva născută la Deva, ci pentru „priveliștea” pe care o oferă. Fiind una dintre cele mai importante săritoare în lungime din România, Florentina participă la multe reuniuni atletice din lume. Și pentru că românca noastră este foarte sexy, filmulețele cu ea sunt devorate de utilizatorii YouTube.

Grație echipamentului sumar pe care-l afișează toate săritoarele, reuniunile acestor probe sunt foarte gustate de fanii atletismului și nu numai. Un videoclip de 2 minute și jumătate cu sportiva noastră a strâns aproape 10.000.000 de vizualizări, în mai puțin de un an. Filmarea a fost realizată în 2019, la Campionatele Europene de Atletism Indoor, de la Glasgow (Scoția). Aici, Florentina Iușco s-a clasat pe locul 8.

S-a căsătorit, s-a apucat de sporturi de iarnă și s-a calificat la Olimpiadă

Pe lângă faptul că este un magnet pentru consumatorii de YouTube, Florentina Iușco are o poveste de viață surprinzător de spectaculoasă. A început sportul de performanță la atletism, s-a căsătorit, a devenit mamă, s-a apucat de bob și a devenit campioană mondială de tineret. Apoi s-a întors la atletism și a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Pare aproape incredibil, dar aceasta este povestea adevărată a unei românce de 24 de ani și 11 luni. Iată ce se scrie pe Wikipedia despre românca-minune, care e vedetă pe YouTube.

Super-woman de la Deva și rețetele succesului

Florentina Iușco (Marincu) este născută la 8 aprilie 1996 în Deva. În anul 2013 a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Atletism Juniori II de la Donețk la proba de săritură în lungime și triplusalt. Apoi s-a clasat pe locul 4 la Europenele de Juniori de la Rieti la proba de triplusalt.

La Campionatele Europene de Atletism în sală din 2015 de la Praga a obținut medalia de bronz la proba de săritură în lungime. Cu o săritură de 6,79 m a stabilit un nou record european de junioare. A obținut medalia de aur în proba de lungime și medalia de bronz în proba de triplusalt la Campionatele Europene de Juniori de la Eskilstuna.

A revenit mai puternică după căsătorie

Apoi s-a căsătorit și a devenit mamă.Florentina Iușco a revenit în sport, însă la bob. Cu pilotul Andreea Grecu a devenit campioană mondială de tineret din anul 2018. În același an a participat la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin la proba de săritură în lungime. Din păcate nu a putut trece de calificări. În anul 2019 s-a clasat pe locul 8 la Campionatele Europene de Atletism în sală de la Glasgow cu o săritură de 6,49 m.

În 12 mai 2019 și-a îndeplinit baremul pentru Campionatul Mondial de la Doha cu o săritură de 6,75 m, stabilind un nou record personal. O lună mai târziu a reușit o săritură de 6,87 m la Campionatele Internaționale ale României, îndeplinind baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. La Universiada de la Napoli românca a obținut medalia de bronz. Apoi a câștigat primul ei titlu național cu o săritură de 6,92 m