Spectatorii revin pe stadioanele din România. Promisiunea făcută de ministrul Eduard Novak

Marian Cărăvan / 24.02.2021, 15:07
Spectatorii revin pe stadioanele din România. Promisiunea făcută de ministrul Eduard Novak

De aproape un an, spectatorii nu mai au acces pe stadioane, din cazua pandemiei de COVID-19. Fanii sportului își doresc din ce în ce mai intens să revină în arene, să fie alături de favoriții lor. Spectatorii revin pe stadioanele din România. Când se va întâmpla asta? Promisiunea făcută de ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak.

Spectatorii revin pe stadioanele din România

Sunt mai multe discuții pe marginea revenirii spectatorilor în arenele sportive. Pandemia de COVID-19 a făcut ca sportul să desfășoare în condiții pe care în urmă cu un an nu ni le-am fi imaginat. Spectatorii au fost alungați de pe stadioane, iar acum stau și se uită la tv pentru a vedea meciurile de fotbal. Fanii nu pot fi ținuți însă departe de arenele sportive. Unii au găsit chiar soluții ingenioase de a-și urmări pe viu favoriții. Acolo unde structura stadioanelor permite acest lucru. Se cere tot mai insistent permiterea accesului spectatorilor pe stadioane. Spectatorii revin pe stadioanele din România.

E dezolant să vezi arene goale pe tot globul. Cei mai afectați de această situație sunt sportivii însăși. România nu face excepție de la regulile impuse în urmă cu aproape un an. De pe 8 martie nu s-au mai disputat meciuri cu spectatori în tribune în fotbalul românesc.

Pandemia de COVID-19 a dat complet peste cap viața de pe planetă. Sportul este unul dintre domeniile destul de afectate. Sportivi și suporteri suferă laolaltă din cauza restricțiilor. Problema redeschiderii stadioanelor este dezbătută tot mai des și în România. În acest sens, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întâlnit cu ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak. Oficialul LPF a reușit să-i smulgă o promisiune actualului șef al sportului românesc.

Spectatorii revin pe stadioanele din Romania. Promisiunea ministrului Carol-Eduard Novak
Spectatorii revin pe stadioanele din Romania. Promisiunea ministrului Carol-Eduard Novak

Promisiunea făcută de ministrul Eduard Novak

Justin Ștefan a precizat că are sprijinul ministrului Carol-Eduard Novak în tentativa redeschiderii stadioanelor din România.

Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor”, a precizat oficialul LPF.

„Urmează să avem discuții cu domnii Arafat și Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU și Ministerul Sănătății. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătății oamenilor și, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor.

Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc și să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activități de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit și nu va permite nimănui ca sportul și fanii săi să nu fie respectați”, a precizat Justin Ștefan, într-o postare pe Facebook.