Sportiv dat afară de la o echipă din România pentru că a refuzat să se vaccineze. Unde s-a întâmplat totul

Ștefănescu Dragoș 03.11.2021, 15:30
Sportiv dat afară de la o echipă din România pentru că a refuzat să se vaccineze. Unde s-a întâmplat totul

Pandemia de COVID-19 a lovit puternic România în ultima perioadă. Situația sanitară alarmantă a afectat și sportul din țara noastră. Astfel, a apărut și primul caz al unui sportiv dat afară de la o echipă din România. Acesta refuzase să se vaccineze împotriva COVID-19.

Sportiv dat afară de la o echipă din România pentru că nu s-a vaccinat

Pandemia de COVID-19 a lovit puternic România în ultima perioadă. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri dar și numărul crescut de decese a dus la impunerea de noi restricții. Sportul românesc a fost și el afectat de noile reguli impuse de autorități.

Pe fondul acesteti situații extrem de delicate, un baschetbalist american a fost dat afară de la CSM Ploiești pentru că nu a vrut să se vaccineze împotriva COVID-19. Kwame Donte Vaughn a refuzat să se imunizeze și a fost anunțat că trebuie să părăsească echipa prahoveană. Conform noilor măsuri din România, doar vaccinații au dreptul să stea la hotel. Astfel, americanul nu putea să facă parte din programul echipei pentru deplasări.

Anunțul a fost făcut chiar de managerul echipei, Ionuț Ivan. Acesta a declarat că regretă această situație dar altă cale nu există.

Din păcate, am fost puşi în situaţia de a ajunge la această soluţie din cauza noilor reguli impuse la nivel naţional săptămâna trecută. Vaughn nu este vaccinat şi nu doreşte să facă acest pas, situaţie în care participarea lui la mai multe activităţi ale echipei a devenit dificil de realizat sau chiar imposibilă în unele cazuri.

De exemplu, pentru a fi prezent la antrenamente, avea nevoie de testări frecvente, iar la meciurile din deplasare nu putea intra în hoteluri sau în restaurante, caz în care era imposibil să fie prezent alături de noi. În acest context, am convenit că nu putem continua colaborarea şi am ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu acordul ambelor părţi”, a declarat Ionuț Ivan, conform Gsp.ro.

România – Islanda a fost în pericol să nu se mai joace

Pandemia de COVID-19 putea pune în mare dificultate echipa națională a României. ”Tricolorii” urmează să joace cu Islanda pe 11 noiembrie un meci crucial în perspectiva calificării la Campionatul Mondial din 2022.

Conform legislației în vigoare, niciun sportiv, indiferent că e vorba despre fotbal sau altă disciplină, nu mai are dreptul să se cazeze într-un hotel sau pensiune din România dacă nu e vaccinat sau trecut prin boală. FRF a intervenit și a solicitat MTS să obțină o excepție de la această lege, special pentru duelul cu Islanda.

Ministrul Eduard Novak a explicat că pentru meciul cu Islanda s-a dat o derogare, astfel ca desfășurarea partidei să nu fie periclitată în niciun fel.

Noi nu sutem factor de decizie. Dar, din fericire, am reușit în ultima secundă să rezolvăm această situație a Federației de Fotbal pentru meciul cu Islanda. Ca jucătorii să aibă o condiție specială, să se poată caza şi să poată veni în România să joace.

Era o problemă, pentru că nu veneau și pierdeam cu 0-3”, a spus Eduard Novak.

Urmăriți Playsport.ro și pe