Un baschetbalist a fost dat afară, după ce a refuzat să se vaccineze. „Era imposibil să fie alături de noi”

Bădulescu Silvian 02.11.2021, 18:32
Un baschetbalist a fost dat afară, după ce a refuzat să se vaccineze. „Era imposibil să fie alături de noi”

Vaccinarea contra virusului COVID-19 au iscat fel și fel de discuții. Au început să fie făcute diferențe între vaccinați și nevaccinați, prin deciziile luate de Guvern față de populație.

Sportiv pus pe liber

Noile măsuri luate încep să aibă consecințe și în sportul românesc. Prim-divizionara CSM Ploiești a fost forțată să încheie colaborarea cu baschetbalistul Kwame Donte Vaughn, după ce acesta a refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului. Americanul nu mai putea fi introdus în programul normal al echipei, iar în deplasanări nu putea fi cazat la hotel cu restul echipei. Doar persoanele care prezintă un certificat verde sunt primite.

Din păcate, am fost puși în situația de a ajunge la această soluție din cauza noilor reguli impuse la nivel național săptămâna trecută. Vaughn nu este vaccinat și nu dorește să facă acest pas, situație în care participarea lui la mai multe activități ale echipei a devenit dificil de realizat sau chiar imposibilă în unele cazuri” a fost comunicatul echipei.

Pe lângă acest lucri, s-a semnalat și problema participării la antrenamente.

De exemplu, pentru a fi prezent la antrenamente, avea nevoie de testări frecvente, iar la meciurile din deplasarea nu putea intra în hoteluri sau în restaurante, caz în care era imposibil să fie prezent alături de noi. În acest context, am convenit că nu putem continua colaborarea și am ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu acordul ambelor părți” au încheiat comunicatul, prin Ionuț Ivan, managerul echipei.

15,3 puncte/meci avea Kwame Donte Vaughn în acest sezon al Ligii Naționale de baschet masculin.

„Nu așteptați până în ultimul moment”

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a vaccinat și cu cea de-a treia doză împotriva vaccinului.

Bună tuturor, suntem aici cu toată familia, la centrul de vaccinare din Miercurea Ciuc și astăzi avem o acțiune de familie. Ne vaccinăm cu toții, eu o să primesc al treilea vaccin, copiii mei or să primească primul vaccin. Sunt puțini speriați, dar nu au de ce. În primul rând, ne vaccinăm pentru noi și ne vaccinăm ca să fim în siguranță, ca să putem face sport, să nu ajungem în spital. Dar, mai mult de atât, ne vaccinăm și pentru prietenii noștri, pentru familia noastră, căci numai așa putem să câștigăm această luptă cursă, care, din păcate, ne-a adus sub control, așa că aveți încredere și nu așteptați până în ultimul moment. E un joc foarte periculos” au fost cuvintele acestui printr-o înregistrare video.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe