Starul din WNBA, Sabrina Ionescu, mândră că este de origine română: „Îmi influențează viața zilnic”

Mihai Cheles 12.04.2021, 22:12
Starul din WNBA, Sabrina Ionescu, mândră că este de origine română: „Îmi influențează viața zilnic”

Starul din WNBA, Sabrina Ionescu, mândră că este de origine română! S-a născut și a crescut în Statele Unite ale Americii, însă nu-și regretă deloc rădăcinile românești. Ba chiar este mândră de acest lucru și recunoaște că a ajutat-o în viață.

Starul din WNBA, Sabrina Ionescu, mândră că este de origine română: „Îmi influențează viața zilnic”

Sabrina Ionescu are 23 de ani și este consideră viitorul star al baschetului feminin din Statele Unite ale Americii. Anul trecut, Sabrina a fost prima opțiune la Draft, fiind considerată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului universitar și a acceptat oferta formației din WNBA, New York Liberty.  Tânăra baschetbalistă are poveste interesantă de viață. Părinții săi, Dan și Liliana, au fugit din România odată cu prăbușirea regimului „ceaușist”. Au căutat azil în Statele Unite ale Americii, însă l-au primit doar după cinci ani de zile.

Sabrina mai are un frate mai mare, Andrei, dar și un frate geamăn, Edward (Eddy) născut cu 18 minute mai târziu decât ea. Și fratele său a jucat baschet la Colegiul San Francisco, apoi s-a transferat la Oregon, unde evolua și sora sa.

Practic, așa a început Sabrina să joace baschet. Era o fire băiețoasă și se ținea întotdeauna după fratele său. A câștigat determinare, ambiție și precizie întrecându-se sub coș cu băieții. A devenit în cei patru ani petrecuți la Oregon, una dintre cel mai valoroase tinere jucătoare din Statele Unite ale Americii. A bătut toate recordurile posibile la nivelul său de vârstă, iar specialiștii îi prevăd o carieră fantastică. Din păcate pentru ea, după doar trei meciuri pentru New York Liberty, s-a accidentat grav la gleznă. Începuse extraordinare la New York, însă accidentarea i-a dat toate planurile peste cap.

Starul din WNBA, Sabrina Ionescu, mândră că este de origine română:
Starul din WNBA, Sabrina Ionescu, mândră că este de origine română: „Îmi influențează viața zilnic”

Sabrina Ionescu, noua imagine a Xbox

Recent, celebrul colos Xbox a ales-o pe Sabrina Ionescu să-i fie ambasador, pentru promovarea noilor produse. Designerul Xbox, Eliott Hsu o consideră pe jucătoare de origine română ca fiind prezentul și viitorul baschetului din Statele Unite ale Americii. Cu această ocazie, Sabrina Ionescu a acordat un interviu, în care a fost întrebată și de originile sale românești. Într-o perioadă în care tinerii sportivi fac tot posibilul pentru a-și „șterge” din ADN trecutul românesc (Bianca Andreescu, Theodor Corbeanu, Raluca Șerban, Roxana Popa ș.a), Sabrina, face exact contrariul!

Originea mea românească îmi influențează viața zilnic și este ceva de care mă simt mândră. Ne sărbătorim rădăcinile și o mare parte din această agitație este influențată de mentalitatea de imigrantă. Deși, desigur, vreau să am o carieră de succes în baschet, aspir să obțin un succes mult mai mare – să fiu un model pozitiv, să duc o viață fericită și sănătoasă și să fiu bună cu ceilalți. Prin povestea mea, sper să inspir și generația următoare să-și depășească obstacolele pentru a-și atinge visele, a declarat Sabrina Ionescu, conform BoxScoreNews.