Steliano Filip vrea bani de la Dinamo. Răspunsul clubului a venit instantaneu: „A renunțat”

Robert Zanfir 13.10.2022, 20:45
Steliano Filip vrea bani de la Dinamo. Răspunsul clubului a venit instantaneu: „A renunțat”

Steliano Filip (28 de ani) a solicitat să îi fie plătită o sumă restantă de 14.000 de euro, dar Dinamo l-a refuzat. Fundașul stânga s-a despărțit de roș-albi în luna iulie.

Șefii lui Dinamo strâng cureaua de unde pot. Slăbită de problemele financiare și pusă pe butuci după retrogradarea din Liga 1, echipa încearcă să se refacă din mers, pentru a evita o nouă criză. Răzvan Zăvăleanu a anunțat în exclusivitate la Playsport Live că multe lucruri se vor rezolva, dacă planul de reorganizare modificat va fi aprobat. Una dintre consecințe ar fi reducerea datoriilor la doar 1,5 milioane de euro. Cu toate acestea, Cosmin Moți se arată sceptic: „Nu văd nicio perspectivă pentru Dinamo. Și dacă au datorii zero, în ce investești?”, spune fostul dinamovist, într-o reacție pentru Playsport. Din club nu lipsesc nici teoriile conspiraționiste: „Conducerea a dorit ca echipa să pice. Asta am auzit și asta am simțit!”, spune Antoni Ivanov.

Dinamo l-a refuzat pe Steliano Filip, care a cerut plata unor restanțe

Unul dintre cei care vor trebui să își pună pofta în cui este Steliano Filip. Fostul căpitan al „câinilor” a cerut plata a două salarii, sumă care s-ar ridica la 14 mii de euro. Cererea a fost depusă înainte ca Filip să semneze, în luna iulie, rezilierea contractului.

În acel moment, fundașul stânga a acceptat să renunțe la 4 salarii, adică 24 de mii de euro. „Este neîntemeiată raportat la faptul că jucătorul Steliano Filip, a renunţat în mod expres, definitiv și irevocabil la restanțele acumulate de 121.224,00 lei.

Jucătorul nu mai are nicio altă pretenţie financiară, prezentă, trecută sau viitoare, sau de altă natură faţă de Club”, se arată în soluționarea cererii.

Zăvăleanu anunță și reducerea datoriilor, dacă planul „APCH – acționar majoritar” reușește

Răzvan Zăvăleanu le dă o veste fabuloasă fanilor lui Dinamo. Reprezentantul administratorului judiciar al clubului a declarat la Playsport Live că datoriile clubului se vor reduce în cazul în care PCH va deveni acționar majoritar al clubului.

„Este evident că aceasta măsură de conversie a împrumutului în acțiuni a venit că una firească. Atâta timp cât PCH și-a dorit să admită această conversie, era o măsură care trebuia luată. Sumele de bani care sunt de plată acum sunt mult mai mici.

Vedem șanse de redresare a societății și șanse foarte mari să vina un nou partener, un investitor, care preluând sume mai mici și știind cu cine discuta, să accepte aceasta situație.

Datoriile pentru perioada dinaintea deschiderii procedurii sunt de 1,5 milioane de euro. Între timp s-au mai rezolvat anumite lucruri, au mai fost plătiți anumiți creditori și în ultima variantă de calcul sumele sunt undeva la aproape 1,5 milioane de euro.

Întotdeauna când treci prin justiție, întotdeauna nu e totul cum te gândești că vă fi, însă noi credem că am așezat lucrurile din punct de vedere legal așa cum trebuie. Vor fi emoții, dar eu cred că vom reuși în demersul asta”, a mai declarat Răzvan Zăvăleanu la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe