Strategie sau lehamite pentru Gigi Becali după numirea lui Toni Petrea la FCSB? Ce s-a întâmplat la debutul antrenorului pe bancă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.11.2021, 09:20
Strategie sau lehamite pentru Gigi Becali după numirea lui Toni Petrea la FCSB? Ce s-a întâmplat la debutul antrenorului pe bancă

Gigi Becali a decis să îl readucă pe Toni Petrea la FCSB după plecarea lui Edi Iordănescu. În acel moment, majoritatea oamenilor de fotbal din România au fost convinși că patronul echipei roș-albastre va începe din nou să dicteze echipa de start și schimbările. Fapt de neconceput în mandatul lui Edi.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă. Cel puțin pentru moment. La primul meci de la revenirea lui Toni Petrea, cel cu FC Botoșani, FCSB nu a efectuat nicio schimbare în prima repriză. Și nici măcar la pauză.

Gigi Becali a renunțat pentru moment la schimbările făcute în prima repriză, capitol la care excela în trecut

Acest fapt este aproape șocant, având în vedere ce s-a întâmplat în mandatul precedent al lui Petrea pe banca vicecampioanei. Sezonul trecut, din 40 de meciuri disputate în sezonul regulat și play-off, în 39 FCSB a efectuat schimbări în prima repriză sau la pauză.

Mai mult, au fost 7 partide în care echipa roș-albastră a făcut 3 schimbări la pauză. Iar într-o partidă, împotriva celor de la Poli Iași, Becali a ordonat efectuarea tuturor celor 5 schimbări până în primele minute ale reprizei secunde.

Acest „trend” a continuat și după venirea lui Dinu Todoran. El chiar nu a avut nicio jenă în a recunoaște public implicarea patronului, chiar la primul său meci la FCSB. Sub comanda sa, în 5 meciuri disputate, echipa roș-albastră a efectuat nu mai puțin de 14 modificări până la startul reprizei secunde a partidelor.

Situația s-a schimbat radical odată cu venirea lui Edi Iordănescu. În 10 etape cu el pe bancă, s-a făcut o singură schimbare până la startul părții secunde a unui meci.

Toată lumea se aștepta însă ca această „modă” să revină odată cu numirea lui Toni Petrea. Se pare însă că până în acest moment Gigi Becali se ține de promisiunea pe care i-a făcut-o fostului secund al lui Laurențiu Reghecampf.

Patronul FCSB-ului a dezvăluit care a fost singura condiție impusă de antrenor în timpul negocierilor: „Mi-a zis că el nu mai vrea să facă nicio schimbare înainte de pauză. I-am spus că nu se va mai întâmpla”.

Mai mult, acest aspect a fost confirmat și de Mihai Stoica, managerul general al vicecampioanei. „Ce să vă spun, că există alți termeni ai colaborării Gigi – Toni? Dacă vă spun, nu o să credeți, dar o să vedeți”, a spus MM la Telekom Sport.

Cât va dura „perioada de grație” a lui Toni Petrea?

Acum se naște întrebarea cât va dura acest „armistițiu” între Becali și Toni Petrea. Schimbările câștigătoare făcute în meciul cu FC Botoșani îl vor face pe patron să aibă în continuare încredere în antrenor sau după primul eșec acesta va reveni la vechile metehne?

Răspunsul la această întrebare a fost oferit chiar de Gigi Becali la scurt timp după numirea lui Toni Petrea.

Cât timp va avea la dispoziție Toni Petrea? 10 etape! Dacă după 10 meciuri, nu e măcar cu un punct mai aproape de CFR, atunci intervin eu. La fel am judecat lucrurile și în cazul lui Edi Iordănescu. Când a venit, eram la 7 puncte de CFR. Iar după 10 etape, distanța s-a mărit cu un punct”, a explicat patronul de la FCSB.

Cert este că, deși au fost făcute mai târziu decât i-ar fi convenit probabil lui Gigi Becali, în condițiile în care echipa sa a jucat foarte slab în prima repriză, schimbările făcute de Toni Petrea în meciul cu FC Botoșani au schimbat soarta meciului. Intrați după pauză, Constantin Budescu, Ianis Stoica și Valentin Gheorghe au contribuit decisiv la toate cele 3 goluri marcate de FCSB.