Adrian Iencsi este unul dintre foștii mari jucători ai Rapidului. În prezent, tehnicianul este fără angajament și recunoaște că este dornic să preia o nouă echipă.
Adrian Iencsi (46 de ani) este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Rapidului. Retras din activitate de ani buni, Iencsi a devenit antrenor. Posesor al licenței PRO, acesta le-a pregătit de-a lungul timpului, pe FC Hunedoara, Turrris Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, Rapid U 19, CSU Craiova II și Rapid.
După ce la începutul anului 2020 a antrenat-o o scurtă perioadă de timp pe Rapid, Iencsi nu a mai pregătit nicio echipă. Tehnicianul recunoaște că îi este dor de fotbal și își dorește să preia cât mai repede banca tehnică a unei formații. El așteaptă o ofertă din țară, chiar și de la un club dintr-o ligă inferioară.
Urmăresc știrile sportive zi de zi. Campionatul Italiei îmi place cel mai mult. Mi-e dor să muncesc. Îmi place să antreneze, să stau cu jucătorii, să le transmit ceea ce am învățat de-a lungul timpului în cariera mea de fotbalist. Nu e o situație tocmai bună pentru antrenorii din România care nu își pot exercita meseria. E o perioadă mai dificilă.
Un fotbalist când își încheie cariera trebuie să se gândească la viitor. Se spune că un fotbalist moare de două ori. E vorba și de noroc. Eu am considerat că avem antrenori valoroși. E o situație grea. Sper să am din nou posibilitatea să antrenez și să am continuitate. Eu când simt că nu pot să fac mai mult, mă retrag. Nu am o carte de vizită pentru a pleca afară, nici măcar în Liga 1. Mie mi-a plăcut să muncesc. Mi-aș dori să mi se dea libertatea de lucru” a declarat Adrian Iencsi, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă.
Adrian Iencsi, fostul căpitan al giuleștenilor, a pășit pe gazonul noului stadion din Giulești exact când s-au împlinit 25 de ani de când a debutat pentru Rapid, în 1997. Pe fondul nostalgiei resimțite, Iencsi a fost impresionat de noua arenă.
Este o mândrie, un stadion nou, important este să vii cu plăcere, pentru că locul este același. Este un loc sfânt, sper să nu spun prea mult, dar e special. E un alt stadion, ca structură, dar atmosfera, aerul sunt aceleași. Îmi plac tribunele pentru că par chiar mai apropiate de gazon față de vechiul stadion”, a declarat Adrian Iencsi.