Adrian Iencsi: ”Îmi este dor să muncesc. Sper să am posibilitatea să antrenez din nou”

Ștefănescu Dragoș / 18.01.2022, 23:07
Adrian Iencsi: ”Îmi este dor să muncesc. Sper să am posibilitatea să antrenez din nou”

Adrian Iencsi este unul dintre foștii mari jucători ai Rapidului. În prezent, tehnicianul este fără angajament și recunoaște că este dornic să preia o nouă echipă.

Adrian Iencsi își dorește să antreneze din nou

Adrian Iencsi (46 de ani) este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Rapidului. Retras din activitate de ani buni, Iencsi a devenit antrenor. Posesor al licenței PRO, acesta le-a pregătit de-a lungul timpului, pe FC Hunedoara, Turrris Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, Rapid U 19, CSU Craiova II și Rapid.

După ce la începutul anului 2020 a antrenat-o o scurtă perioadă de timp pe Rapid, Iencsi nu a mai pregătit nicio echipă. Tehnicianul recunoaște că îi este dor de fotbal și își dorește să preia cât mai repede banca tehnică a unei formații. El așteaptă o ofertă din țară, chiar și de la un club dintr-o ligă inferioară.

Urmăresc știrile sportive zi de zi. Campionatul Italiei îmi place cel mai mult. Mi-e dor să muncesc. Îmi place să antreneze, să stau cu jucătorii, să le transmit ceea ce am învățat de-a lungul timpului în cariera mea de fotbalist. Nu e o situație tocmai bună pentru antrenorii din România care nu își pot exercita meseria. E o perioadă mai dificilă.

Un fotbalist când își încheie cariera trebuie să se gândească la viitor. Se spune că un fotbalist moare de două ori. E vorba și de noroc. Eu am considerat că avem antrenori valoroși. E o situație grea. Sper să am din nou posibilitatea să antrenez și să am continuitate. Eu când simt că nu pot să fac mai mult, mă retrag. Nu am o carte de vizită pentru a pleca afară, nici măcar în Liga 1. Mie mi-a plăcut să muncesc. Mi-aș dori să mi se dea libertatea de lucru” a declarat Adrian Iencsi, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă.

Adrian Iencsi, impresionat de noul stadion din Giulești

Adrian Iencsi, fostul căpitan al giuleștenilor, a pășit pe gazonul noului stadion din Giulești exact când s-au împlinit 25 de ani de când a debutat pentru Rapid, în 1997. Pe fondul nostalgiei resimțite, Iencsi a fost impresionat de noua arenă.

Este o mândrie, un stadion nou, important este să vii cu plăcere, pentru că locul este același. Este un loc sfânt, sper să nu spun prea mult, dar e special. E un alt stadion, ca structură, dar atmosfera, aerul sunt aceleași. Îmi plac tribunele pentru că par chiar mai apropiate de gazon față de vechiul stadion”, a declarat Adrian Iencsi.