Subjugați de David Popovici. Înotătorul român a primit o nouă poreclă măgulitoare: „E Usain Bolt”

Olteanu Ștefan 08.12.2022, 12:22
Subjugați de David Popovici. Înotătorul român a primit o nouă poreclă măgulitoare: „E Usain Bolt”

David Popovici (18 ani) se pregătește să ia parte la Campionatele Mondiale de Natație în bazin scurt, programate la Melbourne, Australia, în intervalul 13-18 decembrie, iar înainte de startul competiției a primit o nouă poreclă măgulitoare.

David Popovici, numit „Usain Bolt al înotului”. Australienii i-au pus o nouă poreclă

Performanțele colosale pe care David Popovici le-a obținut în anul 2022 au venit la pachet și cu mai multe supranume, iar cea mai nouă poreclă pe care a primit-o tânărul înotător vine din partea australienilor.

În intervalul 13-18 decembrie, Popovici va lua parte la ultima competiție oficială din acest an. El va concura la Campionatele Mondiale de Natație în bazin scurt, care sunt programate la Melbourne, în Australia.

Jurnaliștii din presa australiană sunt nerăbdători să îl vadă pe viu pe David Popovici, iar renumita publicație The Daily Telegraph i-a dedicat recent un amplu material.

„David Popovici, magicianul înotului, vine în Australia să-l readucă la tăcere pe Kyle Chalmers”, au titrat australienii.

În vârstă de 24 de ani, Kyle Chalmers este favoritul gazdelor la Mondialele de la Melbourne. El deține recordul mondial la cursa de 100 metri liber în bazin scurt și, de asemenea, este cel mai rapid înotător australian în probele de 50 metri fluture și 50 metri liber.

Concurența dintre Popovici și Chalmers se anunță a fi una extrem de interesantă, însă australienii par deja împăcați cu gândul că favoritul local ar putea fi învins.

„Cangurii” văd în Popovici o adevărată stea sportului mondial și l-au poreclit drept „Usain Bolt al înotului”:

„La cel mai înalt nivel înotul este un sport chinuitor. Pentru că este atât de epuizant fizic și mintal, chiar și pentru vrăjitorii care îl fac să pară grațios.

Totuși, mereu îți taie respirația când îi urmărești și puțini au reușit să-și perfecționeze această dexteritate ca David Popovici, adolescentul român care a luat acest sport pe sus.

E la început, dar dacă experții au dreptate, Popovici se naște o dată într-o generație și e pe drumul de a deveni Usain Bolt al înotului”, a mai notat Daily Telegraph.

Ce porecle celebre mai are David Popovici

Asocierea cu Usain Bolt îl va încânta cu siguranță pe David Popovici. Jamaicanul în vârstă de 36 de ani este poate cel mai renumit nume din istoria atletismului și totodată este deținătorul recordului mondial în proba regină de 100 metri, pe care a terminat-o în fabulosul timp de 9.58 secunde.

David Popovici se poate compara deja cu Usain Bolt dintr-un anumit punct de vedere. În 2022, el a doborât recordul mondial în proba regină a înotului, 100 metri liber. La Campionatele Europene de la Roma, Popovici a terminat cursa în 46.86 secunde și l-a depășit pe Cesar Cielo, care stabilise precedentul record în 2009.

După toate performanțele obținute în 2022, David Popovici s-a ales și cu mai multe porecle. Comentatorii de la Televiziunea Română l-au numit drept „Racheta din România”:

„Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti care înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extraordinare şi inspiră oameni”, a comentat David Popovici.

De asemenea, presa internațională l-a numit „Regele David”, „Torpilă” sau „Extraterestru”.

Însă, o altă poreclă care îi place lui David Popovici vine din limba hawaiiană. „Kahuna”, care în cultura din cel de-al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii înseamnă vrăjitor:

„Aşa mi se spune. A început să-mi spună un coleg de la bazin când eram mic. Aveam părul lung. Şi Kahuna înseamnă în Hawaii vrăjitor şi i s-a părut lui că mi se potriveşte. Şi aşa mi-a rămas”, declara David Popovici.

Urmăriți Playsport.ro și pe