Sugestia lui Gică Hagi pentru postul de selecționer al României: „El trebuie adus la națională”

Ștefănescu Dragoș / 05.12.2021, 15:02
Sugestia lui Gică Hagi pentru postul de selecționer al României: „El trebuie adus la națională”

Alegerea unui nou selecționer pentru naționala României provoacă de ceva timp valuri de comentarii în fotbalul românesc. După victoria cu Rapid, Gică Hagi a explicat care este tehnicianul potrivit pentru postul de selecționer.

Gică Hagi știe cine este tehnicianul potrivit pentru postul de selecționer al României

Naționala României nu are selecționer de ceva timp, după ce Mirel Rădoi a decis să nu continue la cârma echipei. Conducătorii FRF au demarat negocieri cu mai mulți antrenori, dar au fost refuzați pe rând de Mirel Rădoi, Gică Hagi și Răzvan Lucescu. Astfel, federalii și-au îndreptat atenția către Dan Petrescu. Primele discuții au avut loc deja, Burleanu și Stoichiță mergând personal la Cluj. În așteptarea unui răspuns final de la tehnicianul Clujului, speculațiile și discuțiile s-au aprins tot mai mult.

După victoria obținută de Farul în fața Rapidului, Gică Hagi a vorbit și despre situația de la echipa națională a României. ”Regele” a explicat că viitorul selecționer trebuie să fie puternic și obișnuit cu presiunea permanentă.

Vă spun tuturor că, oricine ar veni, chiar dacă căutaţi rezultatul, trebuie construită o echipă competitivă. Avem nevoie de calificări. Eu n-am zis că nu vreau rezultate, proiectul are multe puncte, e total altceva. E uşor să spui din gură. Pe oricine ar fi o presiune uriaşă.

E normal să fie presiune, dar trebuie să îi duci acolo pe cei care duc această presiune, cei cărora le place. Presiunea aduce adrenalină, nu trebuie să aducă teamă. Trebuie să motivezi antrenori, jucători… obiective mari. Trebuie să ştii ce vrei. Trebuie găsiţi cei care se simt puternici şi să ducă echipa acolo”, a spus Gică Hagi.

Dan Petrescu este în pole-position pentru preluarea naționalei României

În urma discuțiilor dintre conducătorii FRF și Dan Petrescu, tehnicianul CFR-ului a promis că va da un răspuns final după ultimul meci al echipei sale, din acest an. Mai exact, Dan Petrescu va anunța dacă va prelua naționala după weekend-ul 18/19 decembrie când CFR va juca cu FC Argeș.

”Bursucul” a declarat că întâlnirea pe care a avut-o cu cei de la FRF a afectat situația sa la CFR Cluj dar și pe unii jucători ai campionaei României.

Patronul a vorbit cu cei de la Federaţie. Cei de la FRF au vrut să mă vadă şi el şi-a dat acceptul. Au venit, au vorbit cu mine… după eu nu am mai vorbit cu nimeni, nici cu Federaţia, nici cu patronul. Am transmis patronului că vreau să mă concentrez la aceste meciuri 100%, să le câştigăm. După, normal, când se termină, o să avem o discuţie şi o să vedem ce se întâmplă în continuare.

Ce am vorbit acolo rămâne între noi. Eu am vorbit cu oamenii din club să ne auzim pe 20 (n.r. decembrie). Dar nu vreau să mai zic ceva, se va interpreta orice spun. Eu mai am trei meciuri foarte importante şi poate mai am încă trei ani, nu ştiu. Mai am trei ani contract. Cred că întâlnirea asta nu mi-a făcut bine, nu trebuia să se întâmple. Dar dacă cei de la Federaţie au vrut să mă vadă şi patronul a fost de acord, a trebuit să accept şi eu. Nu puteam să refuz.

Pe mine m-a întrebat un jucător dacă mă duc, dar nu-i spun numele… la restul le-am spus să se concentreze la meci, să nu citească prea mult ziarele. (Reporter: un internaţional?) Nu e român, oricum!”, a spus Dan Petrescu, într-o conferință de presă.