Suma fabuloasă plătită la licitație pentru încălțămintea purtată de Michael Jordan pe vremea când era în activitate

Gabriel-Alexandru Ioniță 25.10.2021, 13:37
Suma fabuloasă plătită la licitație pentru încălțămintea purtată de Michael Jordan pe vremea când era în activitate

Michael Jordan este fără îndoială unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor. Jucătorul care a scris istorie în NBA pentru Chicago Bulls este considerat de majoritatea fanilor baschetului drept cel mai bun care a practicat vreodată acest sport.

O pereche de încălțăminte purtată de Michael Jordan în 1984 s-a vândut pentru aproape 1.5 milioane de dolari

Așa se explică interesul colosal pentru diferite obiecte care i-au aparținut dublului campion olimpic. Recent, o pereche de încălțăminte purtată de Jordan în 1984 a fost adjudecată în cadrul unei licitații pentru suma fabuloasă de 1.472.000 de dolari.

Anunțul a fost făcut de Sotheby’s, casa de licitații organizatoare, pe Twitter. Reprezentanții acesteia au anunțat de asemenea că acesta este recordul absolut până în acest moment pentru un obiect purtat de Michael Jordan de-a lungul carierei.

Pantofii sport cei mai valoroşi purtaţi vreodată la licitaţii, Nike Air Ships din 1984, purtaţi de Michael Jordan în timpul sezonului regulat, au fost vânduţi pentru 1.472.000 dolari la prima noastră vânzare de lux la Las Vegas”, a transmis sursa citată.

Conform aceleiași surse, pantofii sport i-au fost dăruiți de Michael Jordan celui care era responsabil de strângerea mingilor la Denver Nuggets în sezonul 1984-1985 de NBA. Pe numele lui Tommie Tim Lewis. Ei au fost purtați de marele campion în al cincilea său meci pentru Chicago Bulls.

Suma obținută pe acești pantofi reprezintă un record absolut în ceea ce privește obiectele deținute în trecut de Jordan. Vechiul record era reprezentat de o altă pereche de încălțăminte. Aceasta s-a vândut în august 2020 pentru 615.000 de dolari.

Titanul sportului american este un antreprenor de succes

Michael Jordan a evoluat timp de 15 sezoane în NBA. Perioadă în care a câștigat nu mai puțin de 6 titluri de campion alături de Chicago Bulls. Fostul mare baschetbalist deține o franciză cu numele său în colaborare cu cei de la Nike. Air Jordan este extrem de apreciată în întreaga lume.

Aceasta are un parteneriat în acest moment cu cei de la Paris Saint-Germain. El primește începând din sezonul 2019-2020 5% din fiecare tricou vândut de clubul de pe Parc des Princes.

Odată cu venirea în capitala Franței a lui Lionel Messi vânzarea tricourilor cu numele starului argentinian i-a adus lui Jordan sume uriașe. Potrivit Marca, americanul a încasat nu mai puțin de 6 milioane de euro doar până la jumătatea lunii august din vânzarea tricourilor cu Messi.

Astfel, isteria generată în jurul transferului argentinianului la PSG l-a ajutat pe Michael Jordan să își mai recupereze din pierderile financiare uriașe provocate de pandemia de SARS-CoV-2.

Triunghiul amoros din NBA în care Jordan n-a avut loc. Madonna, de 20 de milioane de dolari pentru o noapte de amor

Ion Țiriac i-a uluit pe englezi cu succesul său în afaceri: „Uitați de Roger Federer și Michael Jordan”

Urmăriți Playsport.ro și pe