Suma impresionantă câștigată de Simona Halep, după calificarea în sferturile de la Wimbledon 2022

Robert Zanfir 04.07.2022, 20:34
Suma impresionantă câștigată de Simona Halep, după calificarea în sferturile de la Wimbledon 2022

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Românca a trecut cu 6-1, 6-2 de Paula Badosa, într-o partidă care a durat 59 de minute. Pentru performanța sa, fostul nr.1 WTA va primi un premiu de 147 de mii de dolari.

Simona Halep merge mai departe la Wimbledon. Românca a trecut lejer de Paula Badosa și a dus scorul întâlnirilor directe la 2-0. Prima victorie a lui Halep a venit în turul 3 de la Madrid. În sferturi, Simona Halep o va întâlni pe Amanda Anisimova.

Suma impresionantă câștigată de Simona Halep, după calificarea în sferturile de la Wimbledon

Pentru meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa, organizatorii au pus la bătaie un cec cde 147 de mii de dolari. Suma câștigată de românca pentru parcursul de până acum de la Wimbledon se ridică, astfel, la 380 de mii de dolari.

Englezii au mărit considerabil premiile turneului în acest an. WTA și ATP nu vor acorda puncte din cauza deciziei de a interzice sportivii ruși și din Belarus, astfel că organizatorii au decis mărirea sumelor de bani, pentru a spori atractivitatea turneului.

  • Premiile totale de la All England Club se ridică la 40,3 milioane de lire sterline.

Simona Halep: Este un moment minunat

„Am jucat un meci foarte bun, este greu să o bați, este o jucătoare formidabilă. M-am bucurat să revin pe Arena Centrală, este o plăcere în fața acestui public minunat.

Nu m-am gândit până acum că nu am pierdut niciun set, sunt foarte mulțumită de jocul meu, este un sentiment foarte bun. Sunt încrezătoare și vreau să mă concentrez pe ce am de făcut în continuare.

Este un moment minunat că m-am întors, după 3 ani. Am avut emoții mai multe ieri, când am sărbătorit 100 de ani (de tenis pe arena centrală – n.r.), este o senzație deosebită. Sunt foarte fericită că pot juca iar aici”, a declarat Simona Halep.

Românca a fost campioană la Wimbledon în 2019, atunci când a câștigat finala istorică cu Serena Williams.