Suntem în elita handbalului! Două românce arbitrează finala Ligii Campionilor

Marian Cărăvan / 18.05.2021, 17:46
Suntem în elita handbalului! Două românce arbitrează finala Ligii Campionilor

Chiar dacă CSM București a ratat calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, handbalul românesc va fi reprezentat în această lună la întrecerea de la Budapesta. Și nu oricum. Două ronânce arbitrează finala Ligii Campionilor din acest an!

Suntem în elita handbalului. Două românce arbitrează finala Ligii Campionilor

Veste bună pentru iubitorii handbalului. Într-un an în care naționala feminină a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, iar cea masculină s-a făcut de râs cu Kosovo, vine semnale că nu suntem chiar „de aruncat”. Suntem totuși în elita handbalului! Și asta pentru că două arbitre românce au fost delegate la turneul Final 4 al Ligii Campionilor la handbal feminin. Competiție de la care, din păcate, lipsește CSM București. „Tigroaicele” nu au reușit să treacă în sferturi de ȚSKA Moscova, surpriza Final Four-ului de la Budapesta, din 29-30 mai. Și dacă nu va fi CSM București acolo, în schimb vor fi prezente două arbitre din țara noastră.

Cărora li se face o mare onoare. Aceea de a arbitra chiar finala Ligii Campionilor. Cristina Năstase și Simona Stancu vor arbitra finala din acest an a DELO EHF Champions League. Gyor – Brest și Vipers Kristiansand – ȚSKA Moscova sunt cele două semifinale ale Final Four-ului de la Budapesta. Ultimul act al întrecerii va fi arbitrat duminică, 30 mai, de româncele Cristina Năstase și Simona Stancu. Ambele, foste handbaliste, au prins dragostea pentru arbitraj încă de când erau jucătoare.

Cristina Nastase si Simona Stancu vor arbitra finala Ligii Campionilor din acest an
Suntem in elita handbalului! Cristina Nastase si Simona Stancu vor arbitra finala Ligii Campionilor din acest an

Experiență internațională pentru Cristina Năstase și Simona Stancu

Cristina Năstase și Simona Stancu au o experiență vastă în competițiile internaționale. Au arbitrat la Campionatul Mondial feminin pentru senioare, 2019, în Japonia, Campionatul European feminin pentru senioare, 2018, în Franţa, şi Campionatul Mondial pentru tineret la masculin, 2019, în Spania.

Cele două arbitre au fost protagonistele unei premiere în handbalul românesc. În luna martie a anului trecut, Cristina Năstase și Simona Stancu au devenit primul cuplu feminin de arbitri care a condus un derby din Liga Zimbrilor. Și nu oricare, ci Dinamo – Steaua.

Tot anul trecut, Cristina Năstase și Simona Stancu au oficiat la turneul final al Campionatului European de handbal feminin. Româncele au condus semifinala dintre Norvegia și Danemarca. La întrecere din decembrie 2020, România a avut cea mai slabă clasare din istoria participărilor la turneele finale.

Meciuri DELO EHF Final 4 2021 și delegări

Semifinala 1, 29 mai, ora 16:15

Györi Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball (arbitrează Marta sa și Vania Sa, ambele din Portugalia)

Semifinala 2, 29 mai, ora 19:00

Vipers Kristiansand – ȚSKA Moscova (arbitrează Vanja Antic și Jelena Jakovljevic, ambele din Serbia)

Meciul pentru locurile 3-4, 30 mai, ora 16:15

Se întâlnesc învinsele din semifinale (arbitrează Ioanna Christidi și Ioanna Papamattheou, ambele din Grecia)

Finala, 30 mai, ora 19:00

Învingătoarele din semifinale (arbitrează Cristina Năstase și Simona Raluca Stancu)