Sute de oameni au ieșit în stradă pentru a sărbători intrarea Dejului în playoff! Torțe și party în centrul orașului! Imagini de senzație

Bogdan Solomon 13.03.2023, 16:47

În weekend-ul trecut s-a a tras cortina peste sezonul regular al ligii secunde, printr-o etapă de-a dreptul nebună, cu nu mai puțin de 27 de goluri și o surpriză uriașă. Este vorba despre Unirea Dej, care s-a calificat în playoff chiar de pe locul patru și au dat startul petrecerii în oraș.

Nebunie la Dej. Oamenii au sărbătorit cu torțe calificarea echipei în playoff-ul ligii secunde

Unirea Dej a plecat cu un singur punct de la Slatina, scor 1-1, dar i-a fost suficient – datorită rezultatelor înregistrate de Buzău și Dinamo – pentru a obține un loc în playoff la o promovare miraculoasă pe prima scenă a fotbalului românesc, spre bucuria celor 100 de fani care au făcut deplasarea alături de echipă.

Alex Pop a marcat primul pentru oaspeți în minutul 34, cu o lovitură de cap din centrarea lui Angelo Cocia. Avantajul a durat până în minutul 57, când Radu Constantin a restabilit egalitatea, consemnând și scorul final, însă dejenii erau siguri de calificarea în playoff. Distracția s-a mutat apoi în stradă.

De bucurie, sute de suporteri înarmați cu torțe s-au adunat în centrul orașului pentru o petrecere pe cinste. În videoclipul de mai sus se poate observa că atmosfera a fost de-a dreptul incendiară.

„Avem cel mai mic buget și cea mai tânără echipă”

După fluierul final al meciului de la Slatina, Dragoș Militaru (33 de ani) și-a felicitat jucătorii pentru parcursul din sezonul regular și a dezvăluit secretul din spatele acestei performanțe uriașe: unitatea grupului. Unirea Dej are cel mai mic buget și cel mai tânăr lot dintre echipele angrenate în competiție.

„Îmi vine să cred pentru că am sperat tot timpul. Sunt foarte fericit pentru noi, pentru club, pentru băieți. Cu gândul ăsta am plecat în pregătirea din vară. Nu știu câți au crezut, dar eu tot timpul mi-am dorit asta. Cred că merităm să fim acolo, să ne batem cu cei mai buni, să ne batem mai departe pentru visul nostru.

Mă bucur foarte mult că ajungem, în sfârșit, să avem și noi 10 meciuri televizate. Băieții merită. Au suferit foarte mult. Echipa a fost foarte constantă și am fost televizați de patru ori într-un sezon întreg. Avem jucători la echipele naționale și au suferit că nu sunt și ei văzuți. Acum vor fi văzuți, e șansa lor să arate că sunt jucători buni, tineri. Suntem cea mai tânără echipă din play-off, avem cei mai buni jucători tineri. Sunt pe primele locuri Alex Pop și Angelo. Au contribuit foarte mult nu numai ei, ci și ceilalți.

Secretul e unitatea de grup, faptul că au muncit foarte mult și s-au lăsat antrenați așa cum vrem noi. Mă bucur că învață. Nu le-a fost ușor. Lupta asta pentru primele 6 locuri, ținând cont că avem cel mai mic buget din primele 15 clasate și unul dintre cele mai tineri loturi din Liga 2, nu ne-a fost ușor, dar ei au dat dovadă de caracter, au învățat să sufere, să muncească și au toată aprecierea noastră”, a declarat tehnicianul revelației din eșalonul secund.

Acesteia i se alătură în playoff CSA Steaua, Poli Iași, Oțelul Galați, Gloria Buzău și Dinamo, urmând ca restul de 14 echipe să evolueze în playout, împărțite în două grupe. Spre deosebire de Superligă, punctele acumulate în sezonul regular nu se înjumătățesc.

Urmăriți Playsport.ro și pe