„Țarul” Mircea Lucescu a reușit o performanță uluitoare! Antrenorul român a fost desemnat cel mai bun tehnician din Ucraina

Radu Bordei 27.12.2021, 21:01
„Țarul” Mircea Lucescu a reușit o performanță uluitoare! Antrenorul român a fost desemnat cel mai bun tehnician din Ucraina

Mircea Lucescu a mai reușit o performanță deosebită. Așa cum era de așteptat, a fost apreciat și în Ucraina, nu doar în România. Mai ales după ce a transformat din nou pe Dinamo în cea mai bună echipă din Ucraina. Il Luce a întrerupt surpemația fostei sale echipe, Sahtior. 

Echipa din capitala Ucrainei a reușit, în primul an cu Mircea Lucescu, performanțe deosebite. A cucerit campionatul și Cupa, fără aproape nicio investiție, în fața unei echipe mult mai puternici financiar și cu jucători de valoare. De aceea, era imposibil ca lui Lucescu să nu îi fie recunoscute meritele.

Mircea Lucescu a cucerit un nou trofeu, la final de 2021. Distincția primită de la Asociația Antrenorilor din Ucraina

Așa cum era de așteptat, Mircea Lucescu a fost desemnat cel mai bun antrenor din Ucraina, în 2021. Au fost analziate nu doar rezultatele, unele excelente, dar și abilitățile de a lucra cu jucătorii, tacticile folosite, progresul echipei și a jucătorilor. După ce Asociația Antrenorilor a analizat toate aceste aspecte, s-a ajuns la concluzia logică că nu putea fi decât un singur câștigător.

Mircea Lucescu a obținut cele mai bune punctaje și i-a devansat pe Victor Skripnik și Igor Iovicevici, tehnicienii de la Zoria și Dnipro. Este adevărat că în acest sezon Sahtior conduce, cu două puncte avans, dar nimic nu i-a putut știrbi meritele lui Mircea Lucescu.

Vecinii noștri îl vor la națională. România a primit „interzis” de la Il Luce

Mircea Lucescu mai are contract cu Dinamo Kiev dar, dacă nu va câștiga campionatul, ar putea fi tentat de o nouă experiență la o echipă națională. Federația din Ucraina studiază varianta aducerii reputatului antrenor pe banca selecționatei vecinilor noștri. Tehnicianul pare și el atras de această variantă. Cu Ucraina ar avea șanse mai mari să antreneze la un turneu final. Naționala României nu mai reprezintă o opțiune pentru Lucescu.

Haideți să nu vorbim despre asta (n.r. – să devină selecţioner) pentru că nici nu s-ar fi putut. Sunt sub contract. An de an am refuzat! Am plecat de la națională câștigând 4-0 cu Austria și nu am fost la acel moment protejat. Am hotărât din acea clipă să nu mă mai întorc niciodată la echipa națională.

Am mai cochetat, a fost un moment când puteam s-o fac, am mai discutat, însă s-au strâns câțiva care nu voiau să mă vadă în conducerea echipei de fotbal și atunci am renunțat definitiv. La fel s-a petrecut și cu Răzvan. La noi e greu, pentru că e greu de acceptat succesul altuia, a spus Mircea Lucescu pentru GSP

Urmăriți Playsport.ro și pe