Țeapă luată de Gigi Becali după super-transferurile lui Dennis Man și Olimpiu Moruțan. FCSB rămâne fără bonusuri

Giosanu Catinca / 22.01.2022, 14:55
Țeapă luată de Gigi Becali după super-transferurile lui Dennis Man și Olimpiu Moruțan. FCSB rămâne fără bonusuri

Gigi Becali a crezut că se va îmbogăți de pe urma fostelor sale perle, Dennis Man și Olimpiu Moruțan. Din nefercire, el a aflat acum că FCSB rămâne fără bonusuri. Cum este posibil așa ceva aflați din paragrafele de mai jos.

Țeapă luată de Gigi Becali

Patronul Gigi Becali tună și fulgeră după super-transferurile lui Dennis Man și Olimpiu Moruțan.

Gruparea roș-albastră avea clauze care i-ar mai fi putut aduce milioane de euro din transferurile a trei jucători: Man, Moruțan și Nedelcu. Cu toate acestea, omul de afaceri Gigi Becali nu a mai încasat niciun ban. Și asta, din cauza randamentului slab de care au dat dovadă cei trei fotbaliști menționați mai sus.

Becali era ferm convins că va mai câștiga bani de pe urma tinerilor vânduți, în afara prețurilor fixe încasate la încheierea tranzacțiilor, numai că prestațiile lor au fost sub așteptări.

Ce se întâmplă cu Dennis Man

Fostul atacant de laa FCSB, Dennis Man, a fost cedat la Parma pentru 11 milioane de euro, suma fixă pe care italienii au transferat-o în contul FCSB-ului la scurtă vreme după semnarea actelor. Becali ar fi trebuit să mai primească încă două milioane de euro de pe urma a patru bonusuri stabilite în contractul de transfer.

El a prevăzut că fostul său jucător va bifa performanțe uluitoare în Serie A și la calificarea Parmei în cupele europene. Criteriile par să fie imposibil de realizat, cel puțin pentru moment. Gruparea emiliană a retrogradat în Serie B în primul sezon în care l-a avut pe Dennis, iar acum sunt departe de promovare.

Cum se descurcă Moruțan la Galatasaray

Galatasaray a pierdut meciul cu Kasimpasa. Oaspeții au revenit de la 0-1 și s-au impus cu 3-1 după golurile marcate de Ryan Donk (45+3), Umut Bozok (60) și Kevin Varga (90+3).

Olimpiu Moruțan a început ca titular meciul Galatasaray – Kasimpasa, din etapa cu numărul 22. În minutul 39, el și-a trecut în cont o pasă de gol. Cu toate acestea, mijlocașul român l-a dezamăgit pe Gigi Becali. Latifundiarul spune că i-a stricat planurile.

Moruțan a adunat 18 partide până acum în Super Liga turcă. El a marcat însă numai trei goluri. FCSB urma să mai ia un milion de euro în momentul în care Galata prindea un loc în grupele Champions League,. Problema este că fosta formație a lui Gheorghe Hagi ocupă acum locul 13 în clasament. Asta înseamnă că e mai aproape să retrogradeze decât este de primele poziții, cele care permit participarea în UCL.