Toată echipa lui Dinamo, bătută la vestiar. Scene ireale în fotbalul românesc. Remember

Ștefănescu Dragoș Brădescu Alexandru 13.09.2021, 11:05
Toată echipa lui Dinamo, bătută la vestiar. Scene ireale în fotbalul românesc. Remember

Poveștile mai puțin cunoscute din culisele echipelor de fotbal au făcut mereu deliciul fanilor. În urmă cu ceva timp a ieșit la iveală un episod incredibil în care toată echipa lui Dinamo a fost bătută în vestiar.

Toată echipa lui Dinamo, bătută în vestiar

Fostul lider sindical, Miron Cozma, a făcut în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, câteva dezvăluiri uluitoare din perioada în care conducea clubul Jiul Petroșani.

Cozma a rememorat evenimentele petrecute la un meci dintre Jiul și Dinamo în anul 1996. În timpul pauzei, Dănuț Lupu l-a agresat fizic pe fotbalistul Jiului, Vasile Matincă.

La vremea respectivă, Matincă era jucătorul exponențial al echipei din Petroșani. Revoltat de getul lui Dănuț Lupu, Miron Cozma a intrat pe teren și s-a certat cu mijlocașul dinamovist. Ulterior, fostul lider sindical a avut conflicte la vestiar și cu Cornel Dinu și Cristi Borcea.

Maestrul meu de aikido spunea că el vrea să mă învețe să nu mă bat. Cu Lupu n-am avut nimic, dacă-l lovea pe Matincă în timpul meciului, nu aș fi făcut nimic. Dar, la pauză, să vii pe la spate și să-l lovești pe ăla, pe care am dat 100.000 de dolari, banii minerilor… Pe Cornel Dinu l-am primit la mine acasă cu pâine și cu sare, iar el ce-a vrut? Să-mi bată nevasta și copii. Au vrut bătaie, le-am dat bătaie.

Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți. Și-am vrut s-o fac și la București, dar l-a scăpat Nicu Gheară pe Lupu. Eu nu sunt un bătăuș incontrolabil. De fiecare am făcut ceea ce am făcut doar în ideea de a proteja sau cineva a vrut să mă atace pe mine sau să mă omoare, cum a fost în pușcărie”, a povestit Miron Cozma.

FCSB – Dinamo, derby încheiat cu scor de tenis

Derby-ul FCSB – Dinamo a avut loc ieri seară pe Arena Națională din București. Atmosfera creată de cei 41.000 de spectatori a fost una incendiară. Suporterii celor două echipe s-au întrecut în scandări cât mai pătimașe. Nimic nu prevestea deznodământul incredibil al partidei.

Partida a debutat în forță, cu cele două echipe atacându-se reciproc la fiecare ocazie apărută. În minutul 26, FCSB a deschis scorul după execuția excelentă a lui Claudiu Keșeru, din lovitură liberă . Eliminarea din mintulo 37 a lui Steliano Filip a venit ca o lovitură de ciocan pentru Dinamo. Rămași în 10 oameni, dinamoviștii s-au văzut depășiți la toate capitolele de elevii lui Edi Iordănescu. În minutul 43, Octavian Popescu a majorat scorul după o fază frumoasă creată de Cordea. În minutul 45+2, Vinicius înscrie cu capul ducând scorul la 3-0. Scorul primei reprize a fost stabilit de golul lui Cordea din penalty, în minutul 45+8. Astfel, FCSB a intrat la cabine cu un avantaj incredibil de 4 goluri.

După pauză, coșmarul a continuat pentru Dinamo. Elevii lui Edi Iordănescu au dominat categoric și repriza secundă, reușind să mai înscrie de două ori prin Valentin Gheorghe în minutul 54, respectiv Andrei Miron în minutul 67.

Astfel, derby-ul FCSB – Dinamo s-a încheiat cu un scor de tenis, la care nici cei mai înfocați suporteri ai FCSB-ului nu sperau înaintea partidei.

Urmăriți Playsport.ro și pe