Tote detaliile despre înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Unde va fi depus trupul campionului

Moldoveanu Camelia / 05.09.2021, 14:24
Tote detaliile despre înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Unde va fi depus trupul campionului

Unde îi puteți aduce un omagiu lui Ivan Patzaichin. Detaliile înmormântării au fost făcute publice de către familia acestuia. Regretatul canoist a decedat duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani. Cvadruplul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice a fost internat timp de trei luni la spitalul Elias,  medicii diagnosticându-l cu o boală incurabilă.

Familia lui Ivan Patzaichin a oferit toate detaliile despre înmormântare

După trei luni de suferință pe un pat de spital de la Elias, Ivan Patzaichin a murit. A fost unul dintre cei mai mari campioni ai secolului XX, obținând patru medalii de aur (1968, 1972, 1980 şi 1984) și trei de argint la Jocurile Olimpice de vară.

Familia marelui campion a anunțat tragicul eveniment printr-un mesaj postat pe contul lui de Facebook:

Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce.
Familia”, a fost ultima postare de pe contul lui Patzaichin.

Trupul neînsuflețit al lui Ivan Patzaichin o să fie depus la clubul din „Ștefan cel Mare”, alături de trofeele care se află toate expuse acolo. Fostul sportiv a fost antrenor la clubul Dinamo începând cu 1985 și între 1993 – 2009 a coordonatorul lotului olimpic de kaiac canoe.

Despre înmormântare, familia lui Ivan Patzaichin o să ofere mai multe detalii în următoarea perioadă.

„A trecut linia de sosire”

CEL MAI MARE CAMPION
Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire.
Și a făcut-o în grabă, astăzi, așa cum era învățat în lupta lui continuă cu fracțiunile de secundă. Mereu și-a lăsat adversarii în urmă. Acum ne-a lăsat pe noi.
O cursă lungă cât toată Dunărea. De la Mila 23 până la Mila lui Dumnezeu, vâslind în amonte, împotriva cursului apei, împotriva morții, cu ultimul ciot din pagaia ruptă, rămânând până la capăt CEL MAI MARE CAMPION!
Dinamoviști sau pur și simplu români, VĂ AȘTEPTĂM LA STATUIA LUI IVAN, începând de acum, pentru a-l aplauda pe cel care ne-a făcut atât de mândri în deceniile în care a dominat apele lumii și a făcut ca tricolorul să se ridice mai presus de orice alte flamuri!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a celor de la FC Dinamo București.

Eduard Novak, mesaj emoționant după moartea lui Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin a fost multiplu campion olimpic, mondial şi european. Ultimele 3 luni, fostul mare sportiv și le-a petrecut internat la Spitalul „Elias”. Fusese diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar duminică a încetat din viață.

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului, a lăsat un mesaj după moartea lui Ivan Patzaichin. Politicianul se alătură, astfel, personalităților care au vrut să transmită un gând după dispariția marelui campion.

Unul dintre idolii mei, ca sportiv și om, care mi-a fost model și m-a inspirat în drumul către marea performanță, nu mai este de azi printre noi. Sunt nespus de trist. Ivan Patzaichin m-a motivat în întreaga mea carieră prin exemplul său de perseverență și modestie. Lumea va fi mai săracă fără el, iar noi toți, mai singuri. Rămas bun, Ivan Patzaichin! Te vom purta mereu în suflete și în amintire.
Condoleanțe familiei!”, a fost mesajul ministrului.