Totul despre Danka Kovinic. Cine e următoarea adversară a Simonei Halep din turul 3 al Australian Open

Ștefănescu Dragoș / 20.01.2022, 17:25
Totul despre Danka Kovinic. Cine e următoarea adversară a Simonei Halep din turul 3 al Australian Open

Simona Halep este într-o formă excelentă și a obținut un nou rezultat foarte bun la Australian Open. Românca s-a calificat în turul trei al competiției, unde o va înfrunta pe Danka Kovinic.

Simona Halep o înfruntă pe Danka Kovinic în turul trei la Australian Open

Simona Halep (15 WTA) a obținut o victorie entuziasmantă în turul doi la Australian Open. Constănțeanca nu i-a dat nicio șansă lui Beatriz Haddad Maia, pe care a învins-o cu scorul de 6-2, 6-0 la capătul unui meci care a durat doar o oră și 6 minute.

În turul al treilea, Simona Halep o va înfrunta pe Danka Kovinic (98 WTA). Jucătoarea din Muntenegru a reușit să producă surpriza în turul doi și a eliminat-o pe Emma Răducanu (18 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3. Halep și Kovinic s-au mai duelat în 2016, în ”sferturile” turneului de la București. Atunci, Simona s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2.

Danka Kovinic este la cel mai bun rezultat din carieră la un turneu de Grand Slam. Ea mai are în palmares prezența în turul 2 la US Open (2016 și 2021) și în turul 1 la Roland Garros (2016, 2020 și 2021) și Wimbledon (2016).

Jucătoarea din Muntenegru a atins cea mai bună clasare din carieră în februarie 2016, locul 46 WTA. Danka Kovinic nu are niciun turneu WTA câștigat la simplu, dar a bifat 3 prezențe în finale (Charlston- 2021, Istanbul -2016 și Tianjin – 2015). Ea are un succes în proba de dublu, în 2015, la turneul Bad Gastein.

Simona Halep, declarații spumoase după o nouă victorie entuziasmantă

Simona Halep a completat spectacolul făcut pe teren cu cel de la declarațiile de la finalul partidei cu Beatriz Haddad Maia. Halep a dezvăluit ce regim a ținut de când a ajuns în Australia. Constănțeanca s-a arătat deschisă ideii de a fi „adoptată” de către Australia, unde este foarte iubită de fani.

Am mâncat numai ouă, șuncă și cașcaval, nu am schimbat mult regimul. E destul de dificil să aștepți, a fost însă un meci superb înaintea mea. M-a motivat să fiu concentrată, să joc bine. Ea nu a jucat rău, însă am fost eu foarte agresivă și am reușit să câștig.

Am treizeci de ani, mă bucur de sport, a început să îmi placă, să joc mai relaxată. Anul trecut nu a fost deloc ușor pentru mine. Am revenit însă mai puternică și sunt hotărâtă să fac meciuri bune în continuare.

Dacă sunteți gata să mă primiți, pot fi australiancă. Va mulțumesc pentru că m-ați susținut tot timpul”, a declarat Simona Halep la finalul meciului disputat pe arena Rod Laver.