Totul despre negocierile dintre FCSB și Garita de la FC Argeș. Câți bani i-a oferit Gigi Becali atacantului

Bogdan Solomon 07.06.2023, 14:47
Totul despre negocierile dintre FCSB și Garita de la FC Argeș. Câți bani i-a oferit Gigi Becali atacantului

Gigi Becali vrea să întărească atacul FCSB-ului cu Arnold Garita de la FC Argeș, dar transferul nu e atât de ușor de realizat precum pare la prima vedere. Asta pentru că francezul solicită mai mult decât i se oferă.

Garita își negociază „la sânge” transferul la FCSB. Câți bani i-a oferit Gigi Becali și ce răspuns a primit

Contractul lui Garita expiră abia în vara anului viitor, dar poate pleca liber și acum, datorită unei clauze speciale, conform căreia FC Argeș nu are dreptul să solicite o sumă de transfer în schimbul său dacă retrogradează la sfârșitul sezonului. Cum scenariul a devenit realitate odată cu înfrângerea suferită în fața lui Dinamo la barajul de menținere/promovare, FCSB îl poate aduce gratis, dacă reușește să-l convingă.

Tocmai acesta este, însă, motivul pentru care negocierile se află în impas. Potrivit gsp.ro, Gigi Becali i-a oferit 100.000 de euro primă de instalare și un salariu de 20.000, dar a refuzat propunerea, solicitând o sumă dublă la semnătură și 25.000 pe lună, în condițiile în care s-au arătat interesate de serviciile sale cluburi cu o putere economică mult mai mare.

Rămâne de văzut dacă finanțatorul va fi dispus să pluseze sau va renunța la transfer. Cert este că își dorește să-i aducă un concurent pe măsură golgheterului Andrea Compagno.

Gigi Becali, avertizat în cazul lui Garita: „Nu se potrivește la FCSB”

Cotat la 650.000 de euro, conform site-urilor de specialitate, Arnold Garita a marcat 12 goluri în cele 36 de meciuri disputate pentru FC Argeș în stagiunea recent încheiată. Lor li se adaugă alte două reușite semnate în returul barajului cu Dinamo.

În ciuda acestor cifre, Dacian Varga a susținut cu tărie că un atacant de profilul său nu s-ar plia pe jocul FCSB-ului, spre deosebire de Compagno, ci mai degrabă la echipe precum CFR Cluj sau Rapid. Giuleștenii s-au și arătat interesați în iarnă de serviciile sale, dar suma solicitată de formația din Trivale i-a determinat să se reorienteze.

„Eu nu îl văd pe Garita pentru FCSB. Este un atacant bun, e în primii trei din Superligă, dar nu se pliază pe jocul celor de la FCSB. FCSB atacă şi toate echipele se pun pe două linii atunci când joacă cu FCSB. Garita e un jucător de viteză, îi place să aibă spaţii, să alerge cu adversarul în cârcă. La FCSB, nu poate să facă asta. Compagno e mai pretabil pentru jocul FCSB-ului. Compagno este mai pivot, pe Garita nu îl văd pe post de pivot.

Eu l-aş vedea mai degrabă pe Garita la CFR. Se pliază mult mai bine pe jocul lui CFR, dacă va rămâne Dan Petrescu. Clujul se bazează mai mult pe contraatac. Şi la Rapid l-aş vedea, mai ales pentru meciurile din deplasare”, a opinat fostul mijlocaș, la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe