Mariana Bitang și Octavian Bellu au descoperit-o pe „noua Nadia Comăneci”. Maria Ceplinschi s-a calificat în finala Campionatului Mondial la numai 16 ani

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.10.2021, 15:18
Mariana Bitang și Octavian Bellu au descoperit-o pe „noua Nadia Comăneci”. Maria Ceplinschi s-a calificat în finala Campionatului Mondial la numai 16 ani

Maria Ceplinschi redă fanilor sportului din România speranța că gimnastica din țara noastră poate reveni pe culmile pe care s-a aflat până nu demult. În vârstă de numai 16 ani, ea s-a calificat în finală la două probe din cadrul Campionatelor Mondiale de Gimnastică de la Kitakyushu, Japonia.

Maria Ceplinschi este noua senzație a gimnasticii românești

Sportiva pe care apropiații o numesc „Mara” va concura pentru medalii în probele de individual compus și sol. Astfel, Maria Ceplinschi poate fi primul „produs” al proiectului „Țară, țară, vrem campioane”. Proiect inițiat de celebrii antrenori Mariana Bitang și Octavian Bellu, care reușește o performanță notabilă.

Mara este finalistă! La 16 ani, dupa un an greu, Maria Ceplinschi s-a calificat la individual compus (cu al 20 lea rezultat – 50.399) și la sol (al 7 lea punctaj-13.300), la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia).
Maria Ceplinschi face parte din proiectul „Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Belu și finanțat de OMV Petrom.
Felicitări Mara, felicitări antrenorului Lucian Sandu și colectivului tehnic de la Deva.
Succes lui Marian Dragulescu mâine în calificări!”, a anunțat Federația Română de Gimnastică pe Facebook.

Performanța tinerei gimnaste a fost anticipată atât de ea cât și de antrenorul său

Tânăra de numai 16 parcă a anticipat cumva evoluția bună pe care o va avea în Japonia. În urmă cu 3 zile, înaintea startului calificărilor, Federația Română de Gimnastică a transmis de asemenea un mesaj prin care s-a prezentat starea bună de spirit pe care o avea Mara înaintea startului probelor.

De asemenea, gimnasta însăși a dezvăluit că se simte foarte bine și nu are nicio teamă. Fapt ce s-a văzut în evoluția ei de la aceste două probe.

Maria Ceplinschi este optimistă înainte de calificările de luni de la Campionatul Mondial de gimnastică de la Kitakyushu. Sub privirile antrenorului Lucian Sandu, Mara a început antrenamentul pe podium la sol și l-a încheiat la sărituri.

«M-am simțit foarte bine. Aparatele sunt bune, iar sala îmi place foarte mult. Deși este o experiență nouă, nu îmi este teamă și îmi doresc să fie un mondial cu reușite»- a spus Mara după antrenament.

Ea va intra în concursul de calificare luni, 18.10, ora 12.30 (ora României), în cea de a 7-a subdiviziune.
Aflat pentru a 14-a oara la campionatele mondiale, Marian Drăgulescu va concura în calificări în cea de-a 5-a subdiviziune”, a fost mesajul transmis de FRG pe 16 octombrie.

Antrenorul sportivei a luat în calcul de la început o eventuală finală

De asemenea, și antrenorul său, Lucian Sandu, a vorbit înaintea startului calificărilor despre așteptările pe care le are de la eleva sa. El chiar a îndrăznit să pomenească de o calificare în finală la proba de individual compus. Performanță care nu numai că s-a realizat, ci a și fost dublată de calificarea în finala probei de sol.

Sperăm că Mara va ajunge în finala de la individual compus și apoi să se claseze pe un loc bun. Va concura alături de cele mai bune gimnaste. Este încă mică, are și emoții. E și normal, dar cu cât va avea mai multe concursuri importante la care va merge emoțiile vor dispărea”, spunea atunci antrenorul Mariei Ceplinschi.

Daniela Sofronie, fosta campioană olimpică, face mărturii tulburătoare despre chinurile depresiei. ”Izolare, anxietate, abuz de medicamente.Simt că-mi plesnește inima și nu mai pot merge”