Trădare la națională! Radu Drăgușin, în tricoul Italiei: „Îl trimit acolo direct”

Robert Zanfir 29.10.2021, 23:01
Trădare la națională! Radu Drăgușin, în tricoul Italiei: „Îl trimit acolo direct”

Florin Manea nu exclude un scenariu care ar putea reprezenta o adevărată lovitură pentru naționala României. Impresarul spune că Radu Drăgușin poate fi „furat” de italieni, în cazul în care nu va fi chemat la echipa mare.

Radu Drăgușin a refuzat convocarea la ultimele meciuri ale naționalei de tineret, în urma unui conflict cu Florin Bratu. Acesta i-a spus că nu poate juca pentru „tricolori” , dacă nu prinde minute la echipa de club. Între cei doi a intervenit și Florin Manea, care l-a atacat dur pe selecționerul naționalei de tineret.

Trădare la națională! Radu Drăgușin, în tricoul Italiei

Radu Drăgușin este în centrul unei discuții care se poate finaliza rău pentru naționala României. Florin Manea spune că fundașul nu are minute la naționala mare, astfel că poate fi „deturnat” spre Squadra Azzura. Chiar impresarul l-ar direcționa spre naționala noii campioane a Europei.

Da, ni-l pot fura italienii. Dacă nu are trei selecții la echipa mare, se poate. El e patriot, ar fi păcat. Poate o să fie întrebat, unde vrei să joci, la Mondiale, Europene sau în Conference League.

Există un risc. Dacă îmi cere sfatul, eu îl trimit la italieni direct
Florin Manea, pentru ProSport.

Radu Drăgușin a fost împrumutat în această vară de Juventus la Sampdoria. Românul a prins deja două meciuri în Serie A, cu Spezia, 2-1, și cu Atalanta, 1-3.

La Torino, Radu Drăgușin a debutat în campionatul italian, dar și în Liga Campionilor sau Cupa Italiei. Cu toate acestea, fostul jucător al celor de la Regal Sport nu a devenit om de bază în apărarea condusă de giganții Chiellini sau Bonucci.

Radu Drăgușin, conflict cu Florin Bratu

Radu Drăgușin a fost luat în colimator de Florin Bratu, după refuzul acestuia de a veni la națională, la ultima acțiune a tricolorilor.

Selecționerul a fost deranjat și a spus că fundașul nu va prinde minute nici la Sampdoria.

„Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește.

Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace.

Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională. Acum o să împărțim echipa în două loturi, avem două meciuri în trei zile. Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine.

Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie”, a declarat Florin Bratu.

3 milioane de euro este cota de piață a lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt.

Urmăriți Playsport.ro și pe