Tragedie în fotbalul românesc! A murit un fost mare campion cu Dinamo! Din ce cauză s-a stins la doar 59 de ani

Gheorghiu Dan / 05.05.2022, 21:33
Tragedie în fotbalul românesc! A murit un fost mare campion cu Dinamo! Din ce cauză s-a stins la doar 59 de ani

Fotbalul românesc este lovit de o nouă tragedie, după ce Stere Sertov, fost mare campion cu Dinamo, a murit la vârsta de 59 de ani. Fostul atacant suferea de diabet și a pierdut lupta cu viața marți, pe 3 mai, la Spitalul Floreasca din București.

Stere Sertov, fost jucător la Steaua și Dinamo, a murit la doar 59 de ani. Tragedie în fotbalul românesc

Ziua de marți, 3 mai, a produs o tragedie în fotbalul românesc. Stere Sertov, fost campion cu Dinamo la finalul sezonului 1982 – 1983, a încetat din viață la vârsta de doar 59 de ani, iar detaliile au ieșit la iveală abia astăzi.

Potrivit gsp.ro, Sertov suferea de diabet și era internat la Spitalul Floreasca din București, însă marți și-a dat ultima suflare și a provocat o durere profundă celor apropiați.

Stere Sertov și-a făcut debutul pe prima scenă a fotbalului românesc la Steaua București, în 1981, pe vremea când avea doar 18 ani. Însă, la capătul acelui sezon a făcut pasul la marea rivală din Ștefan cel Mare. În tricoul lui Dinamo, Sertov a jucat doar trei meciuri în sezonul 1982 – 1983, dar la capătul acelui sezon s-a putut bucura alături de ceilalți coechipieri de statutul de campion.

De-a lungul carierei, el a mai evoluat pentru Politehnica Iași și CFR Pașcani. La aceasta din urmă și-a agățat și ghetele în cui, la finalul sezonului 1989 – 1990. În total, în primul eșalon al fotbalului românesc, Stere Sertov a marcat 10 goluri în 62 de partide.

Stere Sertov, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial U20 din 1981

Campionatul Mondial U20 din 1981 s-a disputat în Austria, iar la acea ediție a turneului final România a reușit o performanță remarcabilă. Locul 3, peste selecționate ca Italia, Anglia sau Uruguay.

Pe banca naționalei U20 se afla la acel turneu final Constantin Cernăianu, care în intervalul 1976 – 1978 fusese și selecționer al primei reprezentative. Iar printre cei 18 jucători convocați de Cernăianu, s-a regăsit și Stere Sertov, care încă era sub contract cu Steaua.

Sertov a jucat titular în toate partidele și a marcat un gol extrem de important în partida România U20 – Coreea de Sud U20 1-0.

Cei 18 jucători selecționați de Constantin Cernăianu pentru CM U20 din 1981

Alături de Sertov, la CM U20 au mai luat parte jucători ca Gabi Balint sau Mircea Rednic,

Iosif Lovas (UTA), Constantin Gârjoabă (Progresul București) – Gheorghe Viscreanu (SC Bacău), Ioan Andone (Corvinul), Augustin Eduard (FC Argeș), Mircea Rednic (Corvinul), Marin Matei (FC Olt), Doru Vuscan (UTA), Cornel Fișic (SC Bacău) – Costel Ilie (ASA Târgu Mureș), Gabi Balint (Steaua București), Mihăiță Hanghiuc (FCM Galați), Decebal Balaur (FC Argeș), Horațiu Lasconi (Jiul Petroșani) – Dorel Zamfir (Dinamo), Stere Sertov (Steaua), Romulus Gabor (Corvinul), Mircea Bolba (ASA Târgu Mureș).

Din păcate, doar în ultimii ani s-au stins numai puțin de trei jucători dintre cei medaliați cu bronz la turneul final din Austria. Decebal Balaur a încetat din viață în 2018, la 56 de ani, în timp ce Mircea Bolba s-a stins în 2021, la vârsta de 59 de ani.

A murit o legendă a fotbalului mondial. Ivica Osim, fostul selecționer al Iugoslaviei, s-a stins la 80 de ani.