Tragedie în fotbalul românesc! Simion Mironaș s-a stins la doar 56 de ani

Ștefănescu Dragoș / 08.05.2022, 10:07
Tragedie în fotbalul românesc! Simion Mironaș s-a stins la doar 56 de ani

Dimineața zilei de duminică a adus o veste tragică pentru fotbalul românesc. Simion Mironaș, fostul mare fotbalist al Gloriei Bistrița, a murit la doar 56 de ani. Clubul bistrițean și-a luat adio de la fostul său jucător printr-un mesaj impresionant pe Facebook.

Tragedie în fotbalul românesc. Simion Mironaș, fostul mare fotbalist al Gloriei Bistrița, a murit la doar 56 de ani

Duminică dimineață, fotbalul românesc a primit o veste tragică. Simion Mironaș, fostul mare fotbalist al Gloriei Bistrița, a murit la doar 56 de ani.

Simion Mironaș a jucat pentru Gloria Bistrița în perioada 1991 – 1998, fiind unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai clubului bistrițean. În anul 1994, fundașul a cucerit Cupa României împreună cu formația bistrițeană. De-a lungul carierei a mai jucat pentru Dinamo, Rapid, Olimpia Satu Mare și Corvinul Hunedoara. Mironaș este singurul fotbalist român care a jucat pentru două echipe diferite în aceeași etapă. În zilele de 13 și 15 octombrie 1994, fundașul a evoluat atât pentru Gloria Bistrița cât și pentru Dinamo, în etapa a 8-a din prima divizie.

Clubul CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de adio după trecerea în neființă a lui Simion Mironaș.

Rămas bun, Simion Mironaș!

Fostul fundaș al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puțin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame.
Îți mulțumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă și suporterilor Gloriei! Suntem alături de familie în aceste momente dificile. Condoleanțe!”, au transmis cei de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Fotbalul românesc, lovit de o nouă tragedie. A murit Stere Sertov, fost jucător la Steaua și Dinamo

Ziua de marți, 3 mai, a adus o nouă tragedie în fotbalul românesc. Stere Sertov, fost campion cu Dinamo la finalul sezonului 1982 – 1983, a încetat din viață la vârsta de doar 59 de ani.

Potrivit Gsp.ro, Sertov suferea de diabet și era internat la Spitalul Floreasca din București, însă marți și-a dat ultima suflare și a provocat o durere profundă celor apropiați.

Stere Sertov și-a făcut debutul pe prima scenă a fotbalului românesc la Steaua București, în 1981, pe vremea când avea doar 18 ani. Însă, la capătul acelui sezon a făcut pasul la marea rivală din Ștefan cel Mare. În tricoul lui Dinamo, Sertov a jucat doar trei meciuri în sezonul 1982 – 1983, dar la capătul acelui sezon s-a putut bucura alături de ceilalți coechipieri de statutul de campion.

De-a lungul carierei, el a mai evoluat pentru Politehnica Iași și CFR Pașcani. La aceasta din urmă și-a agățat și ghetele în cui, la finalul sezonului 1989 – 1990. În total, în primul eșalon al fotbalului românesc, Stere Sertov a marcat 10 goluri în 62 de partide.